Početak » Aktuelno
 

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović obišao je radove na Hipodromu

Na Hipodromu u toku su radovi na rekonstrukciji upravne zgrade sa štalom a ona će biti namenjena za trofejnu salu. Vrednost radova je 2.420.000 dinara a bilo je planirano za ove namene 3.122.000 dinara, javnom nabavkom su ostvarene uštede a izvođač radova je firma „Duking“ doo iz Smederevske Palanke. Inače, ovo je nastavak investicija na hipodromu od prošle godine za koju je ministarstvo turizma izdvojilo 12 miliona dinara a prošle godine su rekonstruisane tribine i rekonstruisana su dva krova na štalama.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je istakao da je u planu sređivanje trkačke staze, uređenja prostora na hipodromu i osvetljenje za noćne trke, i zatim je još dodao.

„Pohvalio bi sadašnji Upravni odbor KD Knez Mihajlo koji kada je postavljen zatekao je dug od 4 miliona dinara a sada je u plusu od 1.400.000 dinara, što govori da se odgovornim poslovanjem mogu ostavriti dobri rezultati. Ako nastave sa dobrim poslovanjem biće u mogućnosti da i sami sprovode investicije a grad će im pomoći još više. Grad Požarevac kao jedan od svojih osnovnih ciljeva naveo je ulaganje u turizam. Da to nisu samo reči možete videti danas na delu ali i tokom čitave godine podižemo sve manifestacije na viši nivo. Dosta je ulagano u Ergelu Ljubičevo i tako će se nastaviti i dalje. Juče smo takođe najavili otvaranje turističko poslovnog centra Udruženja pčelara Grada Požarevca na prostoru Ljubičeva što će dodatno obogatiti našu turističku ponudu.“

Direktor KD Knez Mihailo Aleksandar Milenković zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci i pomoći, zatim je najavio da će ove godine imati četiri trkačka dana, dva za Ljubičevske konjičke igre i 2. maja i 7. jula, za ova dva dana preko Komisije za sport opredeljeno je 1.200.000 dinara.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter