Почетак » Актуелно
 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић обишао је радове на Хиподрому

На Хиподрому у току су радови на реконструкцији управне зграде са шталом а она ће бити намењена за трофејну салу. Вредност радова је 2.420.000 динара а било је планирано за ове намене 3.122.000 динара, јавном набавком су остварене уштеде а извођач радова је фирма „Дукинг“ доо из Смедеревске Паланке. Иначе, ово је наставак инвестиција на хиподрому од прошле године за коју је министарство туризма издвојило 12 милиона динара а прошле године су реконструисане трибине и реконструисана су два крова на шталама.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је истакао да је у плану сређивање тркачке стазе, уређења простора на хиподрому и осветљење за ноћне трке, и затим је још додао.

„Похвалио би садашњи Управни одбор КД Кнез Михајло који када је постављен затекао је дуг од 4 милиона динара а сада је у плусу од 1.400.000 динара, што говори да се одговорним пословањем могу оставрити добри резултати. Ако наставе са добрим пословањем биће у могућности да и сами спроводе инвестиције а град ће им помоћи још више. Град Пожаревац као један од својих основних циљева навео је улагање у туризам. Да то нису само речи можете видети данас на делу али и током читаве године подижемо све манифестације на виши ниво. Доста је улагано у Ергелу Љубичево и тако ће се наставити и даље. Јуче смо такође најавили отварање туристичко пословног центра Удружења пчелара Града Пожаревца на простору Љубичева што ће додатно обогатити нашу туристичку понуду.“

Директор КД Кнез Михаило Александар Миленковић захвалио се локалној самоуправи на подршци и помоћи, затим је најавио да ће ове године имати четири тркачка дана, два за Љубичевске коњичке игре и 2. маја и 7. јула, за ова два дана преко Комисије за спорт опредељено је 1.200.000 динара.

Подели са другима: Facebook Twitter