Почетак » Актуелно » О Граду
 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић обишао радове на топлификацији у МЗ Сопот и Чачалица

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима и директором ЈП Топлификација Дејаном Дачићем обишао је радове на топлификацији у МЗ Сопот и Чачалица.

На територији МЗ Сопот у току су радови вредности 123 милиона динара, дужина трасе је 11 километара а омогућује се прикључак за 264 домаћинства.

Дејан Дачић

Према речима директора ЈП Топлификација Дејана Дачића завршетком ових радова сви житељи Сопота од касарне до надвожњака моћи ће да се прикључе на топлификациону мрежу. Дачић је још додао да се ове године на више локација радило на реконструкцији мреже. Тако су замењене старе цеви у Синђелићевој, Горанској, Шесте личке дивизије и Београдској улици где су били највећи проблеми са цурењем. Када је у питању почетак грејне сезоне он је напоменуо да се ове године са допуном система почело раније како би припреме биле готове уколико пре почетка грејне сезоне дође до наглог захлађења. Систем се пуни до 1. октобра, а наредног дана се пушта у циркулацију, а 8.октобра почињу топле пробе.

Бане Спасовић

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да су инвестиције за ширење топлификационе мреже у претходном период никад веће. Те инвестиције омогућују грађанима прикључење на топлификацију и тако могу да добију најбоље грејање у Србији. Он је подсетио да је на територији Града Пожаревца грејање 24 сата дневно и најјефтиније је у односу на остатак Србије. Самим тим што се грађани прикључују на топлификациону мрежу гасе се димњаци што има великог утицаја на животну средину односно загађење ваздуха. Ове године је омогућено 1000 нових прикључака за грађане.

Након МЗ Сопот градоначелник је са сараницима обишао радове и на територији МЗ Чачалице где су у току радови у улици Цане Бабовић и околним улицама, дужина трасе је 2.370 метара а омогућује се прикључак за 120 домаћинстава, вредности преко 65 милиона динара.

Бојан Илић

Председник градске скупштине, Бојан Илић каже да ће радови на реконструкцији коловоза у делу улице Моше Пијаде и Пожаревачког партизанског одреда бити синхронизовани, односно да ће реконструкција коловоза од спомен парка до вртића сачекати завршетак радова топлификације у Цане Бабовић. Додао је да ће на платоу поред вртића Душко Радовић бити формирано паркиралиште за родитеље деце која су на дневном боравку, како би се предупредиле гужве које ће настати због преусмеравања саобраћаја.

Подели са другима: Facebook Twitter