Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović obišao radove na toplifikaciji u MZ Sopot i Čačalica

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima i direktorom JP Toplifikacija Dejanom Dačićem obišao je radove na toplifikaciji u MZ Sopot i Čačalica.

Na teritoriji MZ Sopot u toku su radovi vrednosti 123 miliona dinara, dužina trase je 11 kilometara a omogućuje se priključak za 264 domaćinstva.

Dejan Dačić

Prema rečima direktora JP Toplifikacija Dejana Dačića završetkom ovih radova svi žitelji Sopota od kasarne do nadvožnjaka moći će da se priključe na toplifikacionu mrežu. Dačić je još dodao da se ove godine na više lokacija radilo na rekonstrukciji mreže. Tako su zamenjene stare cevi u Sinđelićevoj, Goranskoj, Šeste ličke divizije i Beogradskoj ulici gde su bili najveći problemi sa curenjem. Kada je u pitanju početak grejne sezone on je napomenuo da se ove godine sa dopunom sistema počelo ranije kako bi pripreme bile gotove ukoliko pre početka grejne sezone dođe do naglog zahlađenja. Sistem se puni do 1. oktobra, a narednog dana se pušta u cirkulaciju, a 8.oktobra počinju tople probe.

Bane Spasović

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da su investicije za širenje toplifikacione mreže u prethodnom period nikad veće. Te investicije omogućuju građanima priključenje na toplifikaciju i tako mogu da dobiju najbolje grejanje u Srbiji. On je podsetio da je na teritoriji Grada Požarevca grejanje 24 sata dnevno i najjeftinije je u odnosu na ostatak Srbije. Samim tim što se građani priključuju na toplifikacionu mrežu gase se dimnjaci što ima velikog uticaja na životnu sredinu odnosno zagađenje vazduha. Ove godine je omogućeno 1000 novih priključaka za građane.

Nakon MZ Sopot gradonačelnik je sa saranicima obišao radove i na teritoriji MZ Čačalice gde su u toku radovi u ulici Cane Babović i okolnim ulicama, dužina trase je 2.370 metara a omogućuje se priključak za 120 domaćinstava, vrednosti preko 65 miliona dinara.

Bojan Ilić

Predsednik gradske skupštine, Bojan Ilić kaže da će radovi na rekonstrukciji kolovoza u delu ulice Moše Pijade i Požarevačkog partizanskog odreda biti sinhronizovani, odnosno da će rekonstrukcija kolovoza od spomen parka do vrtića sačekati završetak radova toplifikacije u Cane Babović. Dodao je da će na platou pored vrtića Duško Radović biti formirano parkiralište za roditelje dece koja su na dnevnom boravku, kako bi se predupredile gužve koje će nastati zbog preusmeravanja saobraćaja.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter