Почетак » Актуелно » О Граду
 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић обишао радове на топлификацији

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је са директором топлификације Дејаном Дачићем обишао радове на топлификационој мрежи у насељу Бусије. Вредност радова на топлификацији у овом делу града износе 58.500.000 динара.

Дејан Дачић

Према речима директора ЈП Топлификација Дејана Дачића радови се изводе у 9 улица, 2,5 км топлификационе мреже и обухваћено је 114 корисника за прикључење на мрежу у оквиру ових радова урађена је и подстаница у улици Алексе Дундића, која је предвиђена за дистрибуцију на овој локацији. Ове године неће бити готови радови али се очекује да један део локације буде пуштен у рад.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић рекао је да ове године са средствима топлификације биће издвојено око 580 милиона динара, у последњих две и по године преко 1000 корисника је прикључено на мрежу. Градоначелник је позвао све које су у могућности да се прикључе на топлификациону мрежу да то и ураде зато што је то веома битно и за заштиту животне средине. Он је најавио да када се заврши са радовима почеће асфалтирање свих ових улица.

У току су радови у МЗ Горња мала и у улици Иве Маринковића где се гради подстаница, за нових 115 прикључака, такође завршени су радови на топлификацији улице Сокобањска у вредности од 15 милиона динара.

Подели са другима: Facebook Twitter