Почетак » Актуелно
 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић обишао радове у Бубушинцу и Брадарцу

Градоначелник Бане Спасовић је са сарадницима обишао урађене улице у Бубушинцу и Брадарцу.

У ова два места изведени су радови на асфалтирању преко ЕПС-а.

У Бубушинцу је асфалтирано преко 20 улица укупне вредности око 30 милиона динара, дужине око 5 километара, док је у Брадарцу асфалтирано 16 улица око 4,5 километара дужине, вредност радова је око 35 милиона динара.

У Бубушинцу и Брадарцу радови су обухватали замену или ојачање коловозне конструкције у зависности од стања коловоза у улицама појединачно и израду коловозног застора од асфалта. Коловозна конструкција се састоји од доњих носећих слојева од растреситог каменог материјала и горњих носећих слојева од асфалта, односно равнање и замену површинског слоја каменог агрегата новим слојем, асфалтирање и уређење банкина.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом изјавио, да је ово наставак акције по селима, ове инвестиције се спроводе средствима ЕПС-а, а град је одрадио решавање имовинско правне документације, израде пројеката за саобраћајнице и расписивање јавних набавки. У Бубушинцу је урађено преко 20 улица вредности око 30 милиона динара. Спасовић истиче да у Бубушинцу никада није било оволико инвестиционих активности и уопште у овим селима. Он је још додао да је из градског буџета и ЕПС-а на територији Града Пожаревца инвестирано у саобраћајнице близу 550 милиона динара, са овом годином ће се завршити преко 60 километара пута, када се погледа колико је урађено за ове три године толико није урађено за претходних 10 до 15 година.

Бане Спасовић

Мештани Бубушинца су изразили задовољство свиме што је урађено у овој месној заједници у претходном периоду, поготово у овој години, зато што никада није више било урађено, асфалт је дошао у улице где га никада није било.

Иста ситуација је и у Брадарцу мештани су задовољни радовима поготово зато што је урађено 16 улица вредности око 35 милиона динара и задовољни су квалитетом одрађеног посла.

Градоначелник је у Брадарцу изјавио да је оно што је кључно да сада имамо неколико села где су улице комплетно асфалтиране у сарадњи са ЕПС-ом, што је велики успех за ову локалну самоуправу. Он очекује да се ова сарадња настави и наредне године, зато што сви заједно желимо што боље услове за живот како у граду тако и на селу.

На крају овог обиласка градоначелник је обишао радове на обилазници ка Костолцу где су у току обележавања хоризонталне сигнализације и уређењу острва.

Подели са другима: Facebook Twitter