Почетак » Актуелно
 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић обишао радове у Бурјану и Костолцу

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је радове у месној заједници Бурјан где су у току радови у пет улица укупне вредности око 10 милиона динара, дужине преко 840 метара, површина радова је 2670 метара квадратних. Реч је о улицама Ђердапска, Косте Рацина, Вршачка, Бранка Митића и Космајског одреда.

Градоначелника и његове сараднике дочекао је председник Савета месне заједнице Миленко Стојковић са грађанима и члановима савета. Овом приликом Стојковић се захвалио локалној самоуправи на инвестицијама у Бурјану и најавио је улагања у друге видове комуналне инфраструктуре.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да је ова месна заједница у претходном период била запсотављена али да ово градско руководство улаже значајна средства на локације где се то пре није радило и да не постоје грађани првог или другог реда.

Градоначелник је са својим сарадницима обишао и радове код Спортске хале у Костолцу, где их је дочекао председник Градске општине Костолац Иван Савић.

Савић је овом приликом рекао да се инвестиције код Спортске хале и уређењу парка на простору код Дома омладине, који је део пројекта уређења стадиона и атлетске стазе изводе средствима града Пожаревца. Вредност инвестиције на уређењу парка износи око 30 милиона динара, радови се приводе крају и за десетак дана се очекује завршетак. На овом простору налази се трим стаза са тартан подлогом, фитнес справе са тартан подлогом, галерија на отвореном, шах столови, дечије игралиште са тартан подлогом, кошаркашки терен са пратећим елементима, осветљење лед расветом, канделабери са лед расветом, подна лед расвета уграђена у шеталиште, стазе од штампаног бетона, нова канализациона мрежа за одводњавање атмосферских вода, асфалтирање паркиралишта, јавне чесме и уређује се зеленило.

Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић рекао је да је поред ових инвестиција урађена и улица Боже Димитријевића од семафора до Спортске Хале у дужини од 180м, ширине 5,5м, ширина десног тротоара 4м, и ширина левог тротоара 2м, вредност инвестиције је око 10 милиона. Павловић је још додао да су сва ова улагања од великог значаја за костолчане и да ће овај део града добити комплетно ново рухо.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да се на локацији код спортске хале, Дома омладине и Основне школе Јован Цвијић изводе радови у вредности од око 170 милиона динара али да то није све што се ради на територији Градске општине Костолац већ да су укупне инвестиције око 470 милиона динара што није био случај деценијама уназада. Наравно у инвестицијама је учествовала и Влада Републике Србије преко Канцеларије за јавна улагања када је у питању ОШ Јован Цвијић где је вредност радова око 100 милиона динара. Спасовић је још додао да је тертиторија Града Пожаревца једно велико градилиште и да се у овој години спроводи око милијарду и пет стотина милиона динара инвестиција.

Подели са другима: Facebook Twitter