Почетак » Актуелно
 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић обишао радове у Градској општини Костолац

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима и председником Градске општине Костолац Серџом Крстаноским обишао је радове у Кленовнику, Костолцу и Петки.

У Кленовнику се тренутно ради кишна канализација вредности 21, 5 милиона динара а раде се три улице вредности преко 8 милиона динара од којих је једна завршена.

Бане Спасовић

Спасовић је рекао да је пројекат кишне канализације један од капиталних и да је веома важан за Кленовник зато што су били велики проблеми 2014. и 2015. године због обилних падавина. Он је још додао да је ово место пример како се ради плански и да Кленовник има водоводну мрежу и топлификацију што потврђује да ова власт ради на равномерном развоју града и села.

У Костолцу се ради на увођењу топлификације у локале на пијаци, вредност ових радова је 40 милиона динара а увешће се топлификација у преко 50 објеката.

Серџо Крстаноски

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је приликом обиласка ових радова рекао да се у овој општини ради плански када је у питању комунална инфраструктура и најавио је увођење топлификационе мреже у насељу Канал и у Старом Костолцу.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом рекао да се од Владе Републике Србије очекује асфалтирање пута Пожаревац – Костолац којим ће се преполовити време трајања путовања између ова два града а са друге стране села ће бити растерећена од саобраћаја поготово камионског.

Након обиласка радова у Костолцу челни људи Пожаревца и Костолца обишли су асфалтирану улици у насељу Петка која је дугачка преко 800 метара а радови су коштали преко скоро 11 милиона динара.

Подели са другима: Facebook Twitter