Početak » Aktuelno
 

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović obišao radove u Lučici

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove na sekundarnom sistemu prikupljanja otpadnih voda u Lučici.

Ovo je druga faza radova u okviru koje se gradi trasa od skoro 10 kilometara a vrednost radova je preko 147 miliona dinara.

Gradonačelnik Bane Spasović je ovom prilikom rekao da su radovi na kanalizaciji u Lučici kapitalani projekat i da se nastavljaju radovi na podzemnoj infrastrukturi kako bi se stvorili jednaki uslovi u selu kao i u gradu. On je podsetio da su prethodnom periodu investicije na teritoriji Grada Požarevca bile preko 5 milijardi dinara a da je za sela od te sume otišlo oko milijardu i 350 miliona dinara. U prethodne tri godine je izgrađeno oko 70 kilometara puta od čega je 50 kilometara u selima. On je još dodao da je 25 posto od ukupnih investicija urađeno po selima, što proporcionalno odgovara i broju stanovnika koji žive u selima u odnosu na grad.

Ivica Milenković odbornik Skupštine grada Požarevca iz Lučice je rekao da se u prvoj fazi izgradnje kanalizacione mreže u 2016. godini uradilo preko 7 kilometara sekundarne mreže i 2,5 kilometara primarne mreže i da se na taj način omogućilo priključivanje na kanalizacionu mrežu za 225 domaćinstava. On je još dodao da će se završetkom druge faze na kanalizacionu mrežu priključiti 600 domaćinstava. Milenković se zahvalio lokalnoj samoupravi i gradonačelniku na velikoj pomoći i na kapitalnim investicijama u Lučici.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter