Почетак » Актуелно
 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић обишао радове у Лучици

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је радове на секундарном систему прикупљања отпадних вода у Лучици.

Ово је друга фаза радова у оквиру које се гради траса од скоро 10 километара а вредност радова је преко 147 милиона динара.

Градоначелник Бане Спасовић је овом приликом рекао да су радови на канализацији у Лучици капиталани пројекат и да се настављају радови на подземној инфраструктури како би се створили једнаки услови у селу као и у граду. Он је подсетио да су претходном периоду инвестиције на територији Града Пожаревца биле преко 5 милијарди динара а да је за села од те суме отишло око милијарду и 350 милиона динара. У претходне три године је изграђено око 70 километара пута од чега је 50 километара у селима. Он је још додао да је 25 посто од укупних инвестиција урађено по селима, што пропорционално одговара и броју становника који живе у селима у односу на град.

Ивица Миленковић одборник Скупштине града Пожаревца из Лучице је рекао да се у првој фази изградње канализационе мреже у 2016. години урадило преко 7 километара секундарне мреже и 2,5 километара примарне мреже и да се на тај начин омогућило прикључивање на канализациону мрежу за 225 домаћинстава. Он је још додао да ће се завршетком друге фазе на канализациону мрежу прикључити 600 домаћинстава. Миленковић се захвалио локалној самоуправи и градоначелнику на великој помоћи и на капиталним инвестицијама у Лучици.

Подели са другима: Facebook Twitter