Почетак » Актуелно » О Граду
 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић обишао радове

Градоначелник Бане Спасовић је обишао радове на Ергели Љубичево и замени азбестно водоводних цеви у Партизанској улици. Овом приликом је са директорком ЈКП Паркинг сервис, Маријом Паповић, обишао и новопостављене бројаче паркинг места на градским паркиралиштима. Градоначелника су на овим локацијама дочекали директори јавних предузећа Љубичево, Водовод и канализација и Паркинг сервис.

Бане Спасовић и Мирко Стојимировић

Директор ЈП Љубичево Мирко Стојимировић, изјавио је да се приводе крају радови на поплочавању, уређењу штала, мањежа и расвети. Он је додао да ће бити постављено 75 светиљки и да ће сви посетиоци ергеле моћи да се шетају током вечерњих сати и да ће она бити постављена  на трим стази. Штале ће имати најбоље услове за грла у читавом региону.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом изјавио да се у Љубичеву реализује управо оно што је и обећано пре две године иако су многи сумњали у то. Најављено је да ће два стуба бити задужена за развој туризма то су Виминацијум са једне стране и Љубичево са друге. Радови у Љубичеву се изводе у сарадњи локалне самоуправе са Владом Републике Србије уз велику помоћ председника Александра Вучића. Ова инвестиција износи преко 70 милиона динара а 40 милиона динара је дато од републичке владе. Поред амбијента који се сређује уређују се две спортске штале и мањеж који ће имати врхунске услове за смештај грла, промењени су подови, уређен је кров, ради се лед расвета, вентилација, излоација, нови прозори, радници ергеле ће имати побољшане услове рада, имаће своје канцеларије и кабине. Ово је један велики пројекат који се реализује већ две године. Урађен је систем за наводњавање за самоодрживи лавиринт који је најављен и чија ће реализација ускоро почети.

Бане Спасовић и Владимир Стојимировић

В.Д. директора ЈКП Водовод и канализација дочекао је градоначелника у Партизанској улици где је у току реконструкција водоводне мреже која је изграђена 1965. године и била је изамортизована још крајем пролог века рекао је Стојимировић и још је додао да се ради на замени преко 300 метара цеви од Далматинске до улице Лоле Рибара. Вредност радова је око 6 милиона динара у оквиру којих се мења 25 прикључака на водоводну мрежу.

Градоначелник Спасовић је рекао да се Стратегијом генералног водоснабдевања Града Пожаревца и Стратегијом одрживог развоја мењају азбестне цеви на територији града. Циљ ове власти је да од наредне године и следећих буде решавање питање водоснабдевања града и смањење губитака у систему који нису мали, водовод је лоцирао локације на којима су губитци у водоводном систему и управо је ова локација у Партизанској улици једна од њих. Највећа улагања биће у водоснбадевању и увелико се ради на пројекту фабрике за пијаћу воду. Припрема се документација и решавају се имовинско правни односи на водоизворишту и све то ће наредне године бити готово као и пројекат, рекао је Спасовић и додао је да ће то бити велика инвестиција која ће се реализовати како он очекује уз помоћ Владе Републике Србије.

Бане Спасовић и Марија Паповић

Марија Паповић директорка ЈКП Паркинг сервис, рекла је да се ово ЈП труди да се Пожаревац технолошким иновацијама приближи највећим градовима у Србији када је у питању њена сфера а то су паркиралишта. Пројекат постављања бројача слободних паркинг места су сада већ постављени на две локације код зграде начелства и код централне апотеке. Паповићка је још додала да је потребно решавати проблем паркинг места у граду због велике фрекфенције саобраћаја као и због повећаног броја туриста који долазе у наш град зато што смо враћени на туристичку мапу Србије. Постављање бројача је један корак ка томе а од наредне године бројачи ће бити постављени код зграде Вишег суда и код паркинга Центра за културу.

Градоначелник Спасовић је рекао да се ова локална самоуправа труди да не заостаје за већим градовима и да их прати по свим технолошким иновацијама као што је овај бројач слободних паркинг места. Све ово радимо због нас самих, грађана Пожаревца, уређујемо и хоризонталну и вертикалну сигналиазцију. Када је у питању бројач слободних паркинг места то није велика инвестиција али је веома битна технолошка иновација која ће олакшати грађанима налажење паркинг места. Спасовић је најавио и изградњу спратне гараже преко пута хотела Дунав, за коју је завршена јавна набавка. Овај паркинг ће моћи да прими око 150 аутомобила.

Подели са другима: Facebook Twitter