Početak » Aktuelno
 

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović uručio poklone za tri bebe koje su prve rođene u 2019. godini

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je uručio, za prve tri bebe, rođene u 2019. godini sa teritorije Grada Požarevca, poklon vaučere u vrednosti od po 40.000 dinara.

Ovom prilikom gradonačelnik je istakao da je Grad preduzeo čitav niz mera u cilju poboljšanja populacione politike. Požarevac je na prethodnoj sednici lokalnog parlamenta doneo odluku o pristupanju pokretu „Cena minus za 3 +“. Pristupanjem ovom pokretu za porodice koje imaju troje ili više dece omogućiće se ostvarivanje određenih popusta u prodavniciama široke potrošnje. Gradonačelnik je pozvao sve privrednike da se priključe ovoj akciji i omoguće popust za kupovinu u iznosu koji sami odrede. Novina u budžetu Grada Požarevca je i ta da je određeno 5 miliona dinara za nabavku bebi paketa, već godinama se dodeljuju auto sedišta za novorođenčiće i za prvo rođeno dete dodeljuje se 40.000 dinara iz gradskog budžeta dok blizanci dobijaju po 40.000 dinara.

Direktor požarevačke bolnice dr Danko Nikolić je ovom prilikom rekao da je u prva četiri dana u ovoj godini na svet došlo 14 beba i da očekuje da se ove godine rodi više beba nego prethodne.

On je još dodao da je saradnja lokalne samouprave i bolnice odlična i da očekuje da se tako nastavi ubuduće.

Sve tri bebe koje su rođene u Novoj godini su devojčice a ponosne majke su Viloeta Đorđević, Jelena Tanasković i Dejana Demirovski.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter