Почетак » Актуелно
 

Градоначелник Града Пожаревца обишао радове по градским и сеоским месним заједницама

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је радове у селу Пругово, месним заједницама Сопот и Булевар.

У Пругову су мештани дочекали градоначелника и његов тим и овом приликом заједно су обишли две улице које су недавно завршене. Реч је о улицама Александра Ђурића и Милоша Савића укупна дужина асфалтираних улица је 380 метара ширине 4 метра а вредност је 3.617.700 динара.

Мештани Пругова су задовољни инвестицијама и захвалили су се локалној самоуправи на урађеном зато што у претходним годинама није било инвестирано колико је у последње две године.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је истакао да ово градско руководство не раздваја сеоске и градске месне заједнице по питању инвестиција и да ће тако бити убудуће.

Након Пругова, Спасовић је са сарадницима обишао МЗ Сопот где је завршена улица Ернеста Хемингвеја дужине 118 метара ширине 2,8 метара вредности 1.359.763 динара. У ову улицу је по први пут уведен асфалт и то је трећа улица у Сопоту која је по први пут урађена. Од грађана из овог дела Пожаревца смо чули да је улица квалитетно урађена по свим прописима и стандардима што подразумева ивичњаке и прилазе двориштима.

Маја Смиљковић из ове месне заједнице се захвалила градском руководству на инвестицијама које су реализоване по први пут. Поред улица у Сопоту се увелико ради и на ширењу топлификационе мреже.

У Месној заједници Булевар ради се на рехабилитацији тротоара у улици Боже Димитријевића у дужини од 323 метра ширине од 3 до 4,5 метра а сама површина тротоара је преко 1000 квадратних метара вредност инвестиције је 2.646.680 динара.

Представници Савета Месне заједнице Булевар, која захвата и сам центар града, захвалили су се градском руководству на бројним инвестицијама у овој градској месној заједници.

Градоначелник Бане Спасовић је рекао да је у овом периоду инвестирано доста средстава у месне заједнице које су биле запостављене у претходним годинама. У Сопоту су урађене улице где никада није било асфалта и уводи се топлификација. У Месној заједници Булевар урађене су бројне фреквентне улице које користе сви грађани Пожаревца.

Градоначелник је најавио да ће се у наредној години урадити надвожњак у Боже Димитријевића и заобилазница код Костолца у сарадњи са републиком. Заобилазница код Костолца већ годинама није завршена али су предузети одговарајући кораци ка решевању тог проблема. У крајњем случају, град ће финансирати обилазницу у сарадњи са републичком дирекцијом за путеве у односу 50:50 одсто а вредност је око 60 милиона динара.

Подели са другима: Facebook Twitter