Почетак » Актуелно » О Граду
 

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић обишао Пољопривредну школу

Саша Павловић, градоначелник Пожаревца и Горан Несторовић, члан Градског већа задужен за образовање, обишли су данас Пољопривредну школа „Соња Маринковић“ где је недавно завршена реконструкција крова.

Вредност ове инвестиције била је око 12,9 милиона динара и била је међу највећим инвестицијама прошле године у области образовања. Реконструисан је кров школе површине 680 метара квадратних.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић је овом приликом истакао да је из буџета града Пожаревца прошле године издвојено око 54 милиона динара за инвестиције у образовању, предшколском, основном и средњошколском.

Он је подсетио да Град Пожаревац за редовно функционисање образовних установа издваја 18 одсто буџета, односно око 930 милиона динара, и најавио да ће и у овој години подржати инвестиције које ће унапредити услове рада у школама и вртићима.

Слободан Стојићевић, директор Пољопривредне школе са домом ученика, казао је да су прошле године у току јесени спровели јавну набавку за реконструкцију крова, да су радови завршени у децембру, у предвиђеном року, као и да су задовољни динамиком и квалитетом изведених радова.

Он је нагласио да је у протеклих годину дана много тога урађено како би се услови рада у школи подигли на виши ниво.

Уређен је падок за два коња, а вредност радова је била 1,2 милиона динара. Реализован је пројекат „Родно дрво“ у оквиру ког су посадили 300 стабала шљива у дворишту школе. Школа је добила донацију у вредности од 500.000 динара од Министарства просвете за потребе ученичке задруге „Ризница“. Пре неколико дана ова школа је преко Фондацији „Ана и Владе Дивац“ добила даталогере вредности 425.000 динара.

Затим су обишли пекару и постројење за прераду воћа и поврћа.