Почетак » Актуелно
 

Градоначелник обишао радове на јужном колектору, расвети и на топлификационој мрежи

Радови на кишном колектору у улици Ђуре Ђаковића су тренутно највећа и најзначајнија инвестиција у граду, вредност је близу 95 милиона динара, рекао је градоначелник Спасовић и додао да када се заврше радови практично биће покривена Чачалица, Бусије и један део града што обухвата ову прву фазу.

У септембру расписује се набавка за другу фазу у вредности близу 100 милиона динара и врло брзо после овога, настављају се радови на завршетку јужног колектора. Односи се на део Горње мале, а са леве стране иде према насељу Бусије – другим речима обухватиће потез од Железничке улице до обода Бусије које се односи на улицу Шеста Личка.

Што се тиче расвете, радови се настављају у улици Ђуре Ђаковића, где се постављају 90 сијаличних стубова са ЛЕД расветом и још на око 40 сијаличних места се мењају сијалице. Пуштање у рад ЛЕД расвете у овом делу града, очекује се већ следећег понедељка. Вредност ове инвестиције је 20 милиона динара.

Градоначелник Спасовић је рекао да је прва фаза елабората о ЛЕД расвети за град Пожаревац и ГО Костолац завршена и ради се на другом делу елабората који обухвата целу територију града.

Када пројекат буде завршен биће донета одлука о јавном приватном партнерству и сматрамо да је то ипак најбољи начин за град Пожаревац да добије ЛЕД расвету на целој територији, рекао је Спасовић.

У току су радови на топлификационој мрежи у Зеленгорској, Индустријској, Београдској, Далматинској и улици Ђурђа Бранковића. Вредност радова је око 42 милиона динара. Укупна дужина трасе која се у овој фази ради је 2,2 км, а након завршетка радова 150 објеката ће бити прикључено на примарни цевовод.

Подели са другима: Facebook Twitter