Početak » Aktuelno
 

Gradonačelnik obišao radove na južnom kolektoru, rasveti i na toplifikacionoj mreži

Radovi na kišnom kolektoru u ulici Đure Đakovića su trenutno najveća i najznačajnija investicija u gradu, vrednost je blizu 95 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Spasović i dodao da kada se završe radovi praktično biće pokrivena Čačalica, Busije i jedan deo grada što obuhvata ovu prvu fazu.

U septembru raspisuje se nabavka za drugu fazu u vrednosti blizu 100 miliona dinara i vrlo brzo posle ovoga, nastavljaju se radovi na završetku južnog kolektora. Odnosi se na deo Gornje male, a sa leve strane ide prema naselju Busije – drugim rečima obuhvatiće potez od Železničke ulice do oboda Busije koje se odnosi na ulicu Šesta Lička.

Što se tiče rasvete, radovi se nastavljaju u ulici Đure Đakovića, gde se postavljaju 90 sijaličnih stubova sa LED rasvetom i još na oko 40 sijaličnih mesta se menjaju sijalice. Puštanje u rad LED rasvete u ovom delu grada, očekuje se već sledećeg ponedeljka. Vrednost ove investicije je 20 miliona dinara.

Gradonačelnik Spasović je rekao da je prva faza elaborata o LED rasveti za grad Požarevac i GO Kostolac završena i radi se na drugom delu elaborata koji obuhvata celu teritoriju grada.

Kada projekat bude završen biće doneta odluka o javnom privatnom partnerstvu i smatramo da je to ipak najbolji način za grad Požarevac da dobije LED rasvetu na celoj teritoriji, rekao je Spasović.

U toku su radovi na toplifikacionoj mreži u Zelengorskoj, Industrijskoj, Beogradskoj, Dalmatinskoj i ulici Đurđa Brankovića. Vrednost radova je oko 42 miliona dinara. Ukupna dužina trase koja se u ovoj fazi radi je 2,2 km, a nakon završetka radova 150 objekata će biti priključeno na primarni cevovod.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter