Почетак » Актуелно
 

Градоначелник обишао радове у Љубичеву и на хиподрому

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је радове који се изводе у ергели Љубичево и на хиподрому.

Мирко Стојимировић

Градоначелника и његове сараднике дочекао је директор ЈП Љубичево Мирко Стојимировић, који је о радовима који се тренутно изводе рекао, да се изводе на тркачкој стази, шеталишту, приступним саобраћајницама и расвети, тако да ће све бити готово до Љубичевских игара. Из буџета Републике Србије одвојено је 40 милиона динара за реконструкцију штала, мањежа и изградњу једног дела ограде око Љубичева и 20 милиона из градског буџета за реконструкцију пешачке стазе и расвете.

Бане Спасовић

Градоначелник Бане Спасовић је овом приликом изјавио да су објекти саграђени 60-тих година прошлог века и да су ово први озбиљнији радови након 5 деценија. Он се захвалио Влади Републике Србије и председнику државе Александру Вучићу који је својим ауторитетом утицао да град добије средства из републичког буџета за ове грађевинске радове и да је познато да је град Пожаревац учествовао са 8 милиона динара за пдв и значајна средства су издвојена за поплочавање стаза и лед расвету и нове канделабре.

Спасовић очекује да ће ергела од ове године засијати пуним сјајем и рекао је да је прошла јавна набавка за лавиринт и да ће од септембра почети радови на можда највећем лавирину на овим просторима на површини од једног хектара. Од свих ових инвестиција Спасовић очекује да ергела буде једна од најбољих у региону и да значајно повећа туристичку понуду Пожаревца. Он је још најавио да се очекује да се ЈП Љубичево трансформише у спортску установу.

Приликом обиласка хиподрома градоначелника и његове сараднике дочекао је Александар Миленковић управник хиподрома који је овом приликом рекао да су прво кренули са уређењем зелених површина и са заливањем стаза и паркура, док је ПЗП Пожаревац почео са асфалтирањем пута од Драговачке капије до трибина и уређење тротоара.

Оно што се очекује у наредном периоду је санација крова на штали, санација трибине, фарбање свих капија и ограда, касачка стаза је урађена и крећу радови на галопској и паркура.

Градоначелник Спасовић је истакао да је добро што све иде по плану, напоменуо је да је доста радова изведено у претходне две године и да се редовно све одржава. Очекује и завршетак главног пројекта хиподрома за нове трибине и стазе и да ће за пар година хиподром бити у потпуно новом руху. Настојаће да од Владе РС град добије одређена средства, већ сада по неким предмерима и прерачунима инвестиција ће изности око 5 милиона евра.

Подели са другима: Facebook Twitter