Početak » Aktuelno
 

Gradonačelnik obišao radove u Ljubičevu i na hipodromu

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove koji se izvode u ergeli Ljubičevo i na hipodromu.

Mirko Stojimirović

Gradonačelnika i njegove saradnike dočekao je direktor JP Ljubičevo Mirko Stojimirović, koji je o radovima koji se trenutno izvode rekao, da se izvode na trkačkoj stazi, šetalištu, pristupnim saobraćajnicama i rasveti, tako da će sve biti gotovo do Ljubičevskih igara. Iz budžeta Republike Srbije odvojeno je 40 miliona dinara za rekonstrukciju štala, manježa i izgradnju jednog dela ograde oko Ljubičeva i 20 miliona iz gradskog budžeta za rekonstrukciju pešačke staze i rasvete.

Bane Spasović

Gradonačelnik Bane Spasović je ovom prilikom izjavio da su objekti sagrađeni 60-tih godina prošlog veka i da su ovo prvi ozbiljniji radovi nakon 5 decenija. On se zahvalio Vladi Republike Srbije i predsedniku države Aleksandru Vučiću koji je svojim autoritetom uticao da grad dobije sredstva iz republičkog budžeta za ove građevinske radove i da je poznato da je grad Požarevac učestvovao sa 8 miliona dinara za pdv i značajna sredstva su izdvojena za popločavanje staza i led rasvetu i nove kandelabre.

Spasović očekuje da će ergela od ove godine zasijati punim sjajem i rekao je da je prošla javna nabavka za lavirint i da će od septembra početi radovi na možda najvećem lavirinu na ovim prostorima na površini od jednog hektara. Od svih ovih investicija Spasović očekuje da ergela bude jedna od najboljih u regionu i da značajno poveća turističku ponudu Požarevca. On je još najavio da se očekuje da se JP Ljubičevo transformiše u sportsku ustanovu.

Prilikom obilaska hipodroma gradonačelnika i njegove saradnike dočekao je Aleksandar Milenković upravnik hipodroma koji je ovom prilikom rekao da su prvo krenuli sa uređenjem zelenih površina i sa zalivanjem staza i parkura, dok je PZP Požarevac počeo sa asfaltiranjem puta od Dragovačke kapije do tribina i uređenje trotoara.

Ono što se očekuje u narednom periodu je sanacija krova na štali, sanacija tribine, farbanje svih kapija i ograda, kasačka staza je urađena i kreću radovi na galopskoj i parkura.

Gradonačelnik Spasović je istakao da je dobro što sve ide po planu, napomenuo je da je dosta radova izvedeno u prethodne dve godine i da se redovno sve održava. Očekuje i završetak glavnog projekta hipodroma za nove tribine i staze i da će za par godina hipodrom biti u potpuno novom ruhu. Nastojaće da od Vlade RS grad dobije određena sredstva, već sada po nekim predmerima i preračunima investicija će iznosti oko 5 miliona evra.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter