Почетак » Актуелно » О Граду
 

Градоначелник обишао радове у Синђелићевој улици и ПП одреда

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је радове у Синђелићевој улици где су у току радови на изради троторара.

Очекује се да ова улица буде комплетно готова до 20. децембра а крајњи рок је 25. децембар.

Бане Спасовић

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да је Синђелићева дугачка око 380 метара, око 3000 квадратних метара асфалта ће бити урађено, као и 2.200 метара квадратних тротоара. Он је још подсетио да су до сада изведени радови на топлификационој мрежи која је била стара око 40 година, затим водоводној и на крају на кишној канализацији. Улица ће добити и нове стубове јавне расвете са ЛЕД осветљењем. Вредност свих ових инвестиција износиће око милион евра. Радови су извођени тако да Синђелићева улица постане двосмерна, али ће у почетку улица ипак остати једносмерна. Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић рекао је да улица неће одмах бити пуштена као двосмерна, јер је потребно извршити регулацију Немањине улице код мале НИС пумпе и изградити кружни ток. Градоначелник се овом приликом захвалио грађанима на стрпљењу и разумевању због обимних радова у овој улици.

Градоначелник је са сардницима обишао радове у ПП одреду где је у току израда тротоара након којих креће асфалтирање прве фазе ове улице. Тренутно се изводе радови од Спомен парка „Чачалица“ до вртића „Душко Радовић“. Ту је до сада по речима Спасовића урађена топлификација по први пут затим кишна и фекална канализација. Он је додао да се у овом делу града приводе крају радови на изради северног кишног колектора, који је један од најзначајних инвестиција у граду, чија је укупна вредност између 700 и 800 милиона динара. Наредне године у Бурјану кренуће израда јужног колектора.

Бојан Илић

Председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић је рекао да је урађена подземна комунална инфраструктура али да се након 40 година ради на изради тротоара на левој и десној страни. Биће асфалтирано из две фазе око 1.300 метара улице са урадом тротоара и бицклистичке стазе вредности 106 милиона динара. По речима Илића, тренутно се ради на пројекту зграде МЗ „Чачалица“ која је прошле године страдала у пожару, а који би био по систему кључ у руке. Објекат би требало да буде завршен током наредне године, нови објекат биће нешто већи од пређашњег и, поред просторија месне заједнице и простора за супермаркет, имаће простор за апотеку и шалтер за обављање платног промета.

Подели са другима: Facebook Twitter