Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Gradonačelnik obišao radove u Sinđelićevoj ulici i PP odreda

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove u Sinđelićevoj ulici gde su u toku radovi na izradi trotorara.

Očekuje se da ova ulica bude kompletno gotova do 20. decembra a krajnji rok je 25. decembar.

Bane Spasović

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da je Sinđelićeva dugačka oko 380 metara, oko 3000 kvadratnih metara asfalta će biti urađeno, kao i 2.200 metara kvadratnih trotoara. On je još podsetio da su do sada izvedeni radovi na toplifikacionoj mreži koja je bila stara oko 40 godina, zatim vodovodnoj i na kraju na kišnoj kanalizaciji. Ulica će dobiti i nove stubove javne rasvete sa LED osvetljenjem. Vrednost svih ovih investicija iznosiće oko milion evra. Radovi su izvođeni tako da Sinđelićeva ulica postane dvosmerna, ali će u početku ulica ipak ostati jednosmerna. Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović rekao je da ulica neće odmah biti puštena kao dvosmerna, jer je potrebno izvršiti regulaciju Nemanjine ulice kod male NIS pumpe i izgraditi kružni tok. Gradonačelnik se ovom prilikom zahvalio građanima na strpljenju i razumevanju zbog obimnih radova u ovoj ulici.

Gradonačelnik je sa sardnicima obišao radove u PP odredu gde je u toku izrada trotoara nakon kojih kreće asfaltiranje prve faze ove ulice. Trenutno se izvode radovi od Spomen parka „Čačalica“ do vrtića „Duško Radović“. Tu je do sada po rečima Spasovića urađena toplifikacija po prvi put zatim kišna i fekalna kanalizacija. On je dodao da se u ovom delu grada privode kraju radovi na izradi severnog kišnog kolektora, koji je jedan od najznačajnih investicija u gradu, čija je ukupna vrednost između 700 i 800 miliona dinara. Naredne godine u Burjanu krenuće izrada južnog kolektora.

Bojan Ilić

Predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić je rekao da je urađena podzemna komunalna infrastruktura ali da se nakon 40 godina radi na izradi trotoara na levoj i desnoj strani. Biće asfaltirano iz dve faze oko 1.300 metara ulice sa uradom trotoara i bicklističke staze vrednosti 106 miliona dinara. Po rečima Ilića, trenutno se radi na projektu zgrade MZ „Čačalica“ koja je prošle godine stradala u požaru, a koji bi bio po sistemu ključ u ruke. Objekat bi trebalo da bude završen tokom naredne godine, novi objekat biće nešto veći od pređašnjeg i, pored prostorija mesne zajednice i prostora za supermarket, imaće prostor za apoteku i šalter za obavljanje platnog prometa.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter