Почетак » Актуелно » О Граду
 

Градоначелник обишао радове у улицама Кнез Милошев венац и Шумадијска

Градоначелник Града Пожаревца и помоћник градоначелника-градски менаџер Митар Караџић обишли су данас радове у улицама Кнез Милошев венац и Шумадијска, где се приводе крају највеће инвестиције у граду када су у питању улице.

Градски менаџер Митар Караџић рекао је овом приликом да се улице комплетно асфалтирају и да се уређују тротоари у овим виталним градским саобраћајницама. Радови су при крају и биће готови у року рекао је Караџић и још је додао да је вредност Кнез Милошевог венца око 47 милиона динара а Шумадијске око 30 милиона динара. На овим деоницама коловоз је комплетно урађен и још се тротоари приводе крају на обе локације.

Градоначелник Бане Спасовић је овом приликом истакао да му је драго што ће се испоштовати рокови за завршетак радова и да ће пожаревљани врло брзо одахнути након завршетка ових главних и веома значајних саобраћајница у граду. Жао му је што је у претходном периоду било проблема у саобраћају због радова на овим локацијама али је било од велике важности да се ове саобраћајнице заврше.

Након обиласка радова у овим улицама Спасовић је обишао и улицу Стари корзо где су данас стигле кућице за продају сувенира за време вашара за Нову годину и похвалио је тим који ради на уређењу града на челу са помоћником градоначелника Светланом Милутиновић. Он је још додао да град никад није био лепши него сада и да спада међу најлепше украшене у Србији што се може видети према коментарима грађана. Посебно се захвалио вртићима и школама зато што су узели учешће у акцији украшавања града.

Светлана Милутиновић помоћник градоначелника за урбанизам рекла је да је стигло 20 кућица и да ће до вечерас стићи и две велике за прехрамбене производе и стижу још две велике тезге на којима ће бити новогодишњи украси и она очекује да до сутра у подне све буде спремно за посетиоце.

Подели са другима: Facebook Twitter