Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Gradonačelnik obišao radove u ulicama Knez Milošev venac i Šumadijska

Gradonačelnik Grada Požarevca i pomoćnik gradonačelnika-gradski menadžer Mitar Karadžić obišli su danas radove u ulicama Knez Milošev venac i Šumadijska, gde se privode kraju najveće investicije u gradu kada su u pitanju ulice.

Gradski menadžer Mitar Karadžić rekao je ovom prilikom da se ulice kompletno asfaltiraju i da se uređuju trotoari u ovim vitalnim gradskim saobraćajnicama. Radovi su pri kraju i biće gotovi u roku rekao je Karadžić i još je dodao da je vrednost Knez Miloševog venca oko 47 miliona dinara a Šumadijske oko 30 miliona dinara. Na ovim deonicama kolovoz je kompletno urađen i još se trotoari privode kraju na obe lokacije.

Gradonačelnik Bane Spasović je ovom prilikom istakao da mu je drago što će se ispoštovati rokovi za završetak radova i da će požarevljani vrlo brzo odahnuti nakon završetka ovih glavnih i veoma značajnih saobraćajnica u gradu. Žao mu je što je u prethodnom periodu bilo problema u saobraćaju zbog radova na ovim lokacijama ali je bilo od velike važnosti da se ove saobraćajnice završe.

Nakon obilaska radova u ovim ulicama Spasović je obišao i ulicu Stari korzo gde su danas stigle kućice za prodaju suvenira za vreme vašara za Novu godinu i pohvalio je tim koji radi na uređenju grada na čelu sa pomoćnikom gradonačelnika Svetlanom Milutinović. On je još dodao da grad nikad nije bio lepši nego sada i da spada među najlepše ukrašene u Srbiji što se može videti prema komentarima građana. Posebno se zahvalio vrtićima i školama zato što su uzeli učešće u akciji ukrašavanja grada.

Svetlana Milutinović pomoćnik gradonačelnika za urbanizam rekla je da je stiglo 20 kućica i da će do večeras stići i dve velike za prehrambene proizvode i stižu još dve velike tezge na kojima će biti novogodišnji ukrasi i ona očekuje da do sutra u podne sve bude spremno za posetioce.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter