Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Gradonačelnik obišao radove

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove na nekoliko lokacija u gradu.

U ulici Stari Korzo obišao je, sa svojim saradnicima i direktorom Toplifikacije Dejanom Dačićem, radove na širenju toplifikacione mreže.

Vrednost radova u ovom delu grada je 9 miliona dinara a finansiraju se preko Fonda za zaštitu životne sredine.

Direktor Toplifikacije Dejan Dačić je ovom prilikom rekao da je cilj da se kompletan centar toplificira i najavio je radove u Drinskoj ulici.

Radovi su otvoreni i na Pionirskom tgru vrednosti oko 7 miliona dinara.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je izjavio:

„Sam centar grada mora biti toplificiran i nedopustivo je to što do sada nije uvedena toplifikacija u centru. To su verovatno promašaji mojih prethodnika ili su prethodna rukovodstva Toplifikacije loše planirala. Na nama je da ispravimo te greške i ovo je samo početak radova, ono što mi želimo je da izgradimo kompletnu infrastrukturu da širi centar mora da bude snabdeven sa svim potrebnim instalacijama ali i ceo grad i seoska naselja.

Ove godine za radove za širenje toplifikacione mreže i obnovu infrastrukture izdvojeno je oko 300 miliona dinara. Očekuju se velike investicija na potezu sela Ćirikovac i MZ Sopot i tu su radovi oko 160 miliona dinara i ono što je obećano jeste da će se dalje širiti toplifikaciona mreža jer je to najjeftiniji vid energenta u Srbiji.

Sledeće godine će biti obnovljena i toplifikaciona mreža u Sinđelićevoj ulici da se ne bi dešavali kvarovi kao prethodne godine i napominjem da su to veliki radovi koji se nisu izvodili prethodnih 30 godina.“

Nakon obilaska radova na širenju toplifikacione mreže gradonačelnik je sa saradnicima obišao asfaltirane ulice u Porečkoj, Ivana Manžuranića i Brežanskoj ulici.

U Porečkoj ulici vrednost radova je bila 1.800.000 dinara dužine 120 metara sa ivičnjacima, u Brežanskoj 80 metara vrednosti 500.000 dinara i u Ivana Manžuranića dva kraka ukupne dužine 70 metara vrednosti 450.000 dinara.

Gradski menadžer Mitar Karadžić je ovom prilikom izjavio da će cela Porečka ulica biti odrađena nakon rešavanja imovinsko pravnih odnosa a kada su u pitanju krakovi ulica i ubuduće će ih raditi kako bi svaki od meštana imao uređen prilaz svojim kućama. Karadžić je još dodao da kada su u pitanju dalje investicije u komunalnu infrastrukturu sve će biti planski rađeno. Gde je predviđeno uvođenje kanalizacione, vodovodne, toplifikacione mreže ili neke druge instalacije nakon tih radova će se krenuti sa asfaltiranjem da se ne ponove situacije koje su bile prethodnih godina da se asfalt razbija pa da se opet kreće sa asfaltiranjem.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je izjavio da ovo gradsko rukovodstvo ništa ne radi ad hok i da se rukovode srednjoročnim planovima i potrebama grada a to je slučaj i sa Ratarskom ulicom koja će biti asfaltirana kada prođe Severni kolektor i najavio je velike radove 2018. i 2019. godine u Burjanu. Rekao je i da Grad Požarevac ima velike imovinsko pravne probleme koji se rešavaju u brzom roku i da se gradska uprava stavila u funkciju razvoja Grada Požarevca a ovom prilikom je i pohvalio rad uprave, zato što Gradska uprava mora da prati razvoj grada i naglasio je da se pojedini problemi nisu rešavali u gradu decenijama.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter