Početak » Aktuelno
 

Gradonačelnik obišao završene radove u Poljani

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je završene radove u Poljani.

U Poljani je završen put ka manastiru u dužini od 113 metara, 4 metra širine na 65 metara a 6,5 metara širine na 48 metara, vrednost investicije 1,2 miliona dinara.

Teren za male sportove kod škole 1.000 kvadrata asfalta vrednosti 1.300.000 dinara, nabavku je vršila škola preko ministarstva prosvete radove izveo PZP.

Gradonačelnik Bane Spasović je ovom prilikom izjavio da će se u ovoj godini u škole i vrtiće uz pomoć Vlade Republike Srbije ukupno investirati 200 miliona dinara. Oko 100 miliona dinara će investirati lokalna samouprava direktno a za projekat OŠ Jovan Cvijić u Kostolcu preko vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima oko 100 miliona dinara.

 

Spasović je još dodao da je to više nego što su neki ulagali godinama i najavio da će grad i naredne godine izdvojiti oko 100 miliona dinara za škole i vrtiće.

Takođe je naveo podataka da terene malih sportova u školi u Poljani nije urađen od 70-tih godina prošlog veka što je nedopustivo i rekao je da će se u narednom periodu u svim školama urediti tereni.

Sveštenik crkve u Poljani otac Rade se zahvalio lokalnoj samoupravi što je imala sluha za izgradnju puta ka crkvi što je od velikog značaja za vernike i sve posetioce ovog manastira i izrazio je nadu da će se sa ovakvom saradnjom nastaviti ubuduće.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter