Почетак » Актуелно
 

Градоначелник обишао завршене радове у Пољани

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је завршене радове у Пољани.

У Пољани је завршен пут ка манастиру у дужини од 113 метара, 4 метра ширине на 65 метара а 6,5 метара ширине на 48 метара, вредност инвестиције 1,2 милиона динара.

Терен за мале спортове код школе 1.000 квадрата асфалта вредности 1.300.000 динара, набавку је вршила школа преко министарства просвете радове извео ПЗП.

Градоначелник Бане Спасовић је овом приликом изјавио да ће се у овој години у школе и вртиће уз помоћ Владе Републике Србије укупно инвестирати 200 милиона динара. Око 100 милиона динара ће инвестирати локална самоуправа директно а за пројекат ОШ Јован Цвијић у Костолцу преко владине Канцеларије за управљање јавним улагањима око 100 милиона динара.

 

Спасовић је још додао да је то више него што су неки улагали годинама и најавио да ће град и наредне године издвојити око 100 милиона динара за школе и вртиће.

Такође је навео података да терене малих спортова у школи у Пољани није урађен од 70-тих година прошлог века што је недопустиво и рекао је да ће се у наредном периоду у свим школама уредити терени.

Свештеник цркве у Пољани отац Раде се захвалио локалној самоуправи што је имала слуха за изградњу пута ка цркви што је од великог значаја за вернике и све посетиоце овог манастира и изразио је наду да ће се са оваквом сарадњом наставити убудуће.

Подели са другима: Facebook Twitter