Почетак » Актуелно » О Граду
 

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић обишао градилишта

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са својим сарадницима обишао је неколико локација у граду где се изводе инвестициони радови. Реч је о ширењу топлификационе мреже, асфалтирању и ширењу канализационе мреже.

Радови се одвијају на две локације.

Када је у питању топлификација, вредност радова износи укупно 84 милиона динара и топлифицираће се 200 домаћинстава.

Локација Бојане Првуловић 54 односи се на улице: део Партизанске улице, Вељка Влаховића, Миодрага Васића и Филипа Филиповића где се врши ширење топлификационе мреже. Радови на овој локацији износе око 44.000.000 динара.

Локација Сопот је друга локација, односно локација Стефана Првовенчаног која је у вредности око 40.000.000 динара.

Укупно до краја године очекује се да буде урађено 50 километара дужних цеви топлификационе мреже.

Према речима директора ЈП „Топлификација“ Дејана Дачића град је у овој години за ширење топлификационе мреже издвојио 450 милиона динара што је изузетно висок износ и најавиоје да ће у следећој години за топлификациону мрежу до надвожњака према Костолцу бити издвојено још 100 милиона динара.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом рекао да му је изузетно драго што је одзив грађана за увођење топлификације био добар, зато што на тај начин гасимо димњаке и смањујемо загађеност на територији града.

Обилазница ка Костолцу стоји више од десет година недовршена и ових дана се почело са завршетком 500 метара колико је остало да се уради. Градоначелник Спасовић је рекао да је вредност ових радова 40 милиона динара и да ће они најзад бити готови до 15. августа. Средства су из Републичке дирекције за путеве, односно Владе Републике Србије. Он очекује да се следеће године уради још 5,5 километара хабајућег асфалтног слоја.

У току су и Радови на асфалтирању улице Кларе Цеткин у насељу Сопот са споредном улицом која има два крака лево, један крак је обухваћен овим радовима. Улица има 245 метара а уложено је око 4.500.000 динара.

На територији Града Пожаревца се увелико ради на ширењу фекалне канализационе мреже. Фекална канализацја се уводи на територији града Пожаревца, на свим оним локацијма где је потребна, а даље ширење такође предстоји како би се реализовао и примарни и секундарни вод фекалне канализације.

Према речима градског менаџера Митра Караџића, у насељу Сопот на терену су екипе у улици Војске Југославије која је обухваћена радовима фекалне канализације. У Сопоту се завршавају поједине улице, али је 90 одсто планираних радова обављено. Такође је важно навести и да у Месној заједници Чачалица радови на фекалној канализацији пролазиће кроз улицу Први партизански одред и Милице Српкиње до Цане Бабовић, како би се решило питање у целом насељу Цара Душана, у правцу дискотеке Мадона. Фекална канализација кроз улицу Тенковски пут или Шесту као и улицу Радована Драговића која ће са осталим улицама где се ради канализација, заједно са водом из правца Цане Бабовић ући у главни колектор у улици Моше Пијаде где су радови такође у току.

На фекалној канализацији се ради и у Месној заједници Горња мала, у Железничкој улици и у улици Баје Секулића, што ће омогућити питање решавања фекалних канализација и затварање септичких јама у насељу Меминац.

Овим путем иде и примарни вод који ће бити завршен проласком кроз насеља Лучицу, Пољану и уласком у насељу Пругово, закључио је Караџић.

Подели са другима: Facebook Twitter