Почетак » Актуелно » О Граду
 

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић обишао је пожаревачку Гимназију и Основну школу Десанка Максимовић

Градоначелник је обишао ове образовне установе како би се  лично и на терену уверио у ток инвестиција. У Гимназији су у току радови на замени столарије чија је вредност око 7 840 000 динара. Конкретно замењује се дотрајала столарија(прозори и врата) и улазна врата у гимазију. Радови су почели 21.октобра а рок за завршетак је крај новембра.

img_20161101_092844

Градоначелника Банета Спасовића у гимназији дочекала је директорка Данијела Жуковски, која је изјавила да ће завршетком ове инвестиције бити остварене уштеде када је у питању грејање овог објекта зато што ће се побољшати изолација зграде. Претходна столарија је била изузетно дотрајала и након дужег низа година је замењена. Захвалила се градоначелнику на разумевању локалне самоуправе за потребе Гимназије и изразила је наду да ће се то наставити убудуће.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић изразио је задовољство реализацијом и током ове инвестиције и обећао је да ће град наставити да помаже образовне установе а конкретно за гимназију ће бити издвојена средства за санацију крова и уређење мокрих чворова. Апеловао је на директорку да на време преда пројекте за наредну годину како би они били планирани за буџет за наредну годину. Градоначелник је још једном подсетио да је град у овој години издвојио око 100 милиона динара за образовне установе и да ће и наредне године издвојити иста ако не и већа средства.

img_20161101_093016

Након обиласка гимназије градоначелник је посетио и Основну школу Десанку Максимовић где је завршена реконструкција паркета у фискултурној сали  за коју је град издвојио око 1 300 000 динара. У овој школи је окречен и плафон у холу као и неке учионице. У Десанки паркет је уређен први пут од изградње школе од пре 30 година.

Златан Радовановић директор школе, захвалио се  граду Пожаревцу на одобрењу средстава за ове радове и истакао је да је новац  утрошен онако како је и планирано.

Бане Спасовић градоначелник Пожаревца рекао је да је задовољан оним што је видео у школи, како реализацијом поменуте инвестиције тако и модерним учионицама које поседује ова образовна установа. Најавио је да ће град дати средства и наредне године ако се планови за инвестиције поднесу на време и апеловао је на поједине директоре да јавне набавке  спроводе у року и да што пре реализују своје инвестиције како би и наредне године добили средства за инвестиције. Када је у питању ОШ Десанка Максимовић, Спасовић је истакао да за наредну годину треба да траже и већа средства и да не требају да буду скромни у својим захтевима јер ће град опет издвојити значајан новац за образовне установе.

Ученици Десанке Максимовић уручили су градоначелнику поклоне у виду слике и књиге а директор школе уручио је захвалницу градоначелнику Банету Спасовићи и граду Пожаревцу за велики допринос у развоју школе.

Подели са другима: Facebook Twitter