Почетак » Актуелно » О Граду
 

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић обишао радове на неколико локација у граду

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић обишао је изведене радове на тротоару код градске болнице и у Невесињској улици као и радове који су још у току код пијаце Круг.

Када је у питању Невесињска улица, ту је урађена комплетна реконструкција коловоза, са тротоарима а пре тога су замењене азбестне цевоводне цеви.

Бане Спасовић

Градоначелник је овом приликом рекао да је управо циљ овог градског руководства да се уреде све фреквентне саобраћајнице које нису рађене више од деценије. Вредност реконструкције улице је око 23 милиона динара. Спасовић је напоменуо да све што се ради у локалној самоуправи ради се по плановима и по стратегији одрживог развоја. Ова власт се према граду односи домаћински што ће наставити да ради и убудуће. Све саобраћајнице у широј зони ће бити у функцији али то не значи да ће се запоставити и друге месне заједнице укључујући и сеоске. Никада се више није асфалтирало управо по сеоским МЗ, око 300 милиона динара је инвестирано по селима. У овим МЗ се асфалтира управо као и у граду, раде се прилази домаћинствима и гаражама што није био случај у претходном периоду. Циљ је да сви имају исте услове, како у граду тако и по селима.

Изведени су радови на рехабилитацији тротоара код Опште болнице у вредности од око 2,3 милиона динара у улицама Војводе Добрњца, Приштинској и Братства и јединства.

Код пијаце Круг ради се рехабилитација асфалта као и тротоара од Центра за културу ка улазу у пијац из једноставног разлога да се истовар робе за потребе локала у пијаци врши у тој улици а не на главној саобраћајници односно у улици Моше Пиајде. Све што се ради, ради се плански, хоризонталне и вертикалне саобраћајнице су уређене, преусмерава се саобраћај и отварају се нове саобраћајнице и да има што мање застоја у граду, како би све саобраћајнице биле модерне и функционалне у циљу прављења пешачке зоне у Табачкој чаршији, зкључио је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић.

Подели са другима: Facebook Twitter