Početak » Aktuelno
 

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović obišao radove u ulici Hajduk Veljkovoj

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove u ulici Hajduk Veljkovoj čija je vrednost 65 miliona dinara dužine 1324 metra, a radiće se zamena azbestnih vodovodnih cevi u vrednosti od 16,5 miliona dinara tako da će se na tom mestu ukupno uložiti 81,5 miliona dinara.

On je najavio i radove koji kreću od sutra u ulici Jovana Šerbanovića vrednosti 32 miliona dinara tako da će se ukupno na ovim lokacijama uložiti oko milion evra.

Gradonačelnik je rekao da će se do 2020. godine urediti sve vitalne saobraćajnice u gradu kao što je i obećano u predizbornoj kampanji. Spasović je najavio da će se oko 20. maja održati sednica lokalnog parlamenta na kojoj će centralna tačka biti rebalans budžeta. Novim rebalansom gradski budžet bi trebao da iznosi preko 6 milijardi dinara i da će preko 3 milijarde biti uloženo u investicije što potvrđuje da je požarevački budžet investicioni i razvojni.

Rebalansom se budžet uvećava za 800 miliona dinara a od te sume 600 miliona je za investicije.

Neke od najvećih investicija biće za zgradu bolnice 42 miliona dinara koja se radi preko IPA fondova a ukupna vrednost tog projekta iznosiće oko 10 miliona evra, trafo stanica u šećerani 25 miliona dinara, ulica Đure Đakovića 24 miliona dinara, Ergela Ljubičevo 27 miliona dinara za škole je izdvojeno 40 miliona dinara i investicije za vrtiće u vrednosti od 32 miliona dinara, za opremu Doma zdravlja preko 26 miliona dinara…

Inače Hajduk Veljkova ulica ide od centra grada do etno parka Tulba gde se nalazi kompleks posvećen Požarevačkom miru, gde će se 21. jula obeležiti 300 godina od potpisivanja Požarevačkog mira.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter