Почетак » Актуелно
 

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић обишао радове у улици Хајдук Вељковој

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је радове у улици Хајдук Вељковој чија је вредност 65 милиона динара дужине 1324 метра, а радиће се замена азбестних водоводних цеви у вредности од 16,5 милиона динара тако да ће се на том месту укупно уложити 81,5 милиона динара.

Он је најавио и радове који крећу од сутра у улици Јована Шербановића вредности 32 милиона динара тако да ће се укупно на овим локацијама уложити око милион евра.

Градоначелник је рекао да ће се до 2020. године уредити све виталне саобраћајнице у граду као што је и обећано у предизборној кампањи. Спасовић је најавио да ће се око 20. маја одржати седница локалног парламента на којој ће централна тачка бити ребаланс буџета. Новим ребалансом градски буџет би требао да износи преко 6 милијарди динара и да ће преко 3 милијарде бити уложено у инвестиције што потврђује да је пожаревачки буџет инвестициони и развојни.

Ребалансом се буџет увећава за 800 милиона динара а од те суме 600 милиона је за инвестиције.

Неке од највећих инвестиција биће за зграду болнице 42 милиона динара која се ради преко ИПА фондова а укупна вредност тог пројекта износиће око 10 милиона евра, трафо станица у шећерани 25 милиона динара, улица Ђуре Ђаковића 24 милиона динара, Ергела Љубичево 27 милиона динара за школе је издвојено 40 милиона динара и инвестиције за вртиће у вредности од 32 милиона динара, за опрему Дома здравља преко 26 милиона динара…

Иначе Хајдук Вељкова улица иде од центра града до етно парка Тулба где се налази комплекс посвећен Пожаревачком миру, где ће се 21. јула обележити 300 година од потписивања Пожаревачког мира.

Подели са другима: Facebook Twitter