Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Gradski funkcioneri posetili komunalne radove

Gradski funkcioneri posetili su radove na komunalnim radovima- investicijama izgradnje kišnog kolektora „Knez Milošev venac“ i sekundarne vodovodne mreže za Bubušinac i Maljurevac.

Kišni kolektor dužine 2,8 kilometara, čija je svrha da prikupi površinske vode sa gradskog brda i preusmeri ih u Brežanski kanal, trebalo bi da se gradi i naredne godine.

Radovi su trenutno došli do ulice Đure Đakovića a kolektor bi trebalo da prođe i kroz ulice Koste Abraševića i Knez Milošev venac. Požarevac bi izgradnjom kolektora trebalo da reši probllem plavljenja centralnih ulica u gradu tokom obilnijih padavina, kaže gradonačelnik Miodrag Milosavljević.

Seoska vodovodna mreža u Bubušincu i Maljurevcu se gradi ubrzano. Trebalo bi da se postavi ukupno 7,4 kilometara cevi a okončanje radova planirano je za kraj ove godine. Zamenik predsednika skupštine Požarevca Milić Jovanović kaže da je projekat značajan za žitelje u ovim seoskim naseljima. Ukupna vrednost radova na sekundarnoj vodovodnoj mreži u selima je 11,8 miliona dinara. Sav novac je iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

Kišni kolektor bi u celini po projektu trebalo da košta 93 miliona dinara. Izgradnja bi trebalo da se izvrše u četiri faze. Ove godine planiran je završetak druge faze vredne 21 milion dinara.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter