Почетак » Обавештења » Сервисне информације
 

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеоролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему водоснабдевања Града Пожаревца показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама  водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Водовод и канализација„ Пожаревац, апелује на суграђане да одговорно и рационално користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

ЈКП „Водовод и канализација“ у складу са својим овлашћењима, предузеће све неопходне активности и мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде и очувања водоводног система.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Водовод и канализација“ Пожаревац свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.