Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Inicijativa za izgradnju sportske sale na Tulbi

Povodom inicijative za izgradnju sportske sale na brdu Tulbi, u svečanoj sali Gradskog zdanja u Požarevcu priređen je prijem delegacije Košarkaškog saveza Srbije koju je predvodio Igor Rakočević, potpredsednik Saveza.

U delegaciji su bili direktor reprezentativnih selekcija Vladimir Kuzmanović i Dušan Đurić, član upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije a prijem su povodom pokretanja inicijative za izgradnju sportske sale na Tulbi organizovali predsednik Skupštine grada Bane Spasović i predsednik Sportskog saveza Požarevca Slobodan Jović.

kosarka_1

U ime grada Požarevca goste, predstavnike jednog od naših najrofejnijih sportova Košarkaskog saveza Srbije pozdravio je Bane Spasović predsednik Skupštine grada, koji je podsetio na izuzetene rezultate koje je u ovom sportu bilo klupskom bilo reperezentativnom naša zemlja postigla. -Ako je neko u sportu dokaz da uspesi nisu samo stvar novca onda smo to mi koji smo medalje osvajali i nesrećnih devedesetih godina kao i poslednjih godina kada budžeti takođe nisu veliki, rekao je Spasović i dodao da je želja da predstavnici Košarkaškog saveza pomognu oko inicijative za izgradnju sportske sale na Tulbi kako bi se stvorili uslovi za razvoj košarke kao i ostalih sportova u Požarevcu.

Slobodan Jović, predsednik Sportskog saveza Požarevca, je izrazio zadovoljstvo zbog dolaksa delegacije Košarkaskog saveza Srbije oko popularizacije sporta. -Požarevac je grad sporta i za te potrebe se izdvajaju orgomna sredstva i u ovim teškim vremenima, izjavio je Jović, koji je najavio da će se u narednom periodu posebno jačati školski sport.

Aktuelni potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević u svom obraćanju izjavio je da će izgradnjom ove sale biti popularizovana i košarka i drugi sportovi u Požarevcu i obećao pomoć i saradnju na tom planu u ime Košarkaškog saveza.

Direktor reprezentativnih košarkaskih selekcija Srbije Vladimir Kuzmanović je podsetio da je na Tulbi postojao razvojno trenažni centar kroz koji su prošli svi igrači koji su nesto značili našoj košarci kao i da je ova poseta podsticaj da se dalji planovi na izgradnji sale pokrenu.

Dušan Đurić, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije je govorio o dobroj saradnji sa Košarkaškim klub Požarevac.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter