Почетак » Актуелно » О Граду
 

Исплаћене субвенције пољопривредним произвођачима

 

На данашњој конференцији за медије коју је одржао градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић, члан Градског већа задужен за пољопривреду Бојан Динић и руководилац Одељења за ЛЕР Будимир Милорадовић чули смо да су исплаћене субвенција пољопривредним произвођачима у вредности око 42.500.000 динара, где је потписано 276 уговора са физичким лицима и удружењима.

Градоначелник је овом приликом истакао да преко Буџетског фонда за пољопривреду, пољопривредни произвођачи са територије Града Пожаревца имали су прилику да два пута посете сајам, и то: „Аgro Belgrade“ у Београду (као излагачи) и Међународни новосадски сајам пољопривреде, као посетиоци.

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Град Пожаревац је уредио више атарских путева у вредности око 18.000.000 динара у више Месних заједница, а у сарадњи са Министарством пољопривреде, Град Пожаревац ће ових дана извршити транспорт и расподелу меркантилног кукуруза за одређене категорије произвођача које је одредило Министарство.“

Укупно за пољопривреду је издвојено 62,5 милиона динара.

Павловић је још додао да је буџет за наредну годину увећан 40 одсто и износи 42.500.000 динара, само за субвенције пољопривредним произвођачима.

Бојан Динић – члан ГВ Града Пожаревца задужен за пољопривреду

Бојан Динић члан ГВ Града Пожаревца задужен за пољопривреду је истакао да је максимална граница за доделу субвенција подигнита на 500.000 динара, уместо 300.000 колико је било прошле године. Средства су намењена за физичка лица и удружења а могу се употребити за улагање у физичку имовину као што су пољопривредне машине, подизање нових засада у воћарству и опрема за воћарство и пчеларство.

Подели са другима: Facebook Twitter