Почетак » Актуелно » Спорт и рекреација
 

Из Пожаревца стартовала 57. Међународна бициклистичка трка кроз Србију

Победник прве етапе која је вожена у дужини од 141 километар, Пожаревац – Велико Градиште – Пожаревац, је возач румунске екипе, Аргентинац Веласкез Хуго Ангел. Други кроз циљ стигао је Иваскин Антонов, возач екипе „Минск“ из Белорусије, док је треће место освојио Иван Баликин који је возио за екипу „Торку Секерспор“ из Турске.

Пре почетка трке организовано је такмичење у вожњи бицикала за најмлађе наше суграђане из ПУ “Љубица Вребалов” Пожаревац.

На старту у Пожаревцу појавио се 91 такмичар из 15 тимова из Француске, Италије, Грчке, Румуније, Литваније, Босне и Херцеговине, Турске, Македоније и Аргентине и наше четири екипе, Борац из Чачка, Металац Краљево, Партизан и ОБК из Београда.

Присутне је испред локалне самоуправе поздравио градоначелника Града Пожаревца Бане Спасовић следећим речима:

“Велико нам је задовољство што ћемо бити у прилици да у календар важних спортских догађаја који су се у протеклом периоду одиграли у Пожаревцу, упишемо и данашњи дан.

Са највећим могућим задовољством примио сам вест да ће 57. Међународна трка кроз Србију кренути управо из наше Табачке чаршије и схватио је као велико признање…
Признање спортским радницима и граду генерално, али и као препознавање српске спортске јавности да су Пожаревљани људи који воле спорт, и значајна спортска такмичења.

Бициклизам схватам као комплексан спорт са којим се, по лепоти и динамици, мало који може мерити.
По издржљивости такође, и то је највећа одлика свих вас који ћете на два точка ускоро упознати лепоте Пожаревца и Браничевског округа. Борити се са са километрима, али и самим собом на граници физичке издржљивости, што вас ставља у ред најупорнијих људи, не само међу спортистима.

То је управо и разлог што ћете у нашем граду увек имати велике навијаче, оне који вас бодре знајући да дајете све од себе не само за себе, већ и за свој тим и заставу државе из које долазите.

Позивајућ и младе суграђане који се можда још нису одлучили којим спортом да се баве, да пробају бициклизам, још једном Вас све поздрављам.

Желим Вам пуно среће и нека победи најбржи и најупорнији, једном речју најбољи.

Добродошли у Пожаревац, поздравите нам Велико Градиште и видимо се ускоро….