Početak » Aktuelno » Sport i rekreacija
 

Iz Požarevca startovala 57. Međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju

Pobednik prve etape koja je vožena u dužini od 141 kilometar, Požarevac – Veliko Gradište – Požarevac, je vozač rumunske ekipe, Argentinac Velaskez Hugo Angel. Drugi kroz cilj stigao je Ivaskin Antonov, vozač ekipe „Minsk“ iz Belorusije, dok je treće mesto osvojio Ivan Balikin koji je vozio za ekipu „Torku Sekerspor“ iz Turske.

Pre početka trke organizovano je takmičenje u vožnji bicikala za najmlađe naše sugrađane iz PU “LJubica Vrebalov” Požarevac.

Na startu u Požarevcu pojavio se 91 takmičar iz 15 timova iz Francuske, Italije, Grčke, Rumunije, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Turske, Makedonije i Argentine i naše četiri ekipe, Borac iz Čačka, Metalac Kraljevo, Partizan i OBK iz Beograda.

Prisutne je ispred lokalne samouprave pozdravio gradonačelnika Grada Požarevca Bane Spasović sledećim rečima:

“Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo biti u prilici da u kalendar važnih sportskih događaja koji su se u proteklom periodu odigrali u Požarevcu, upišemo i današnji dan.

Sa najvećim mogućim zadovoljstvom primio sam vest da će 57. Međunarodna trka kroz Srbiju krenuti upravo iz naše Tabačke čaršije i shvatio je kao veliko priznanje…
Priznanje sportskim radnicima i gradu generalno, ali i kao prepoznavanje srpske sportske javnosti da su Požarevljani ljudi koji vole sport, i značajna sportska takmičenja.

Biciklizam shvatam kao kompleksan sport sa kojim se, po lepoti i dinamici, malo koji može meriti.
Po izdržljivosti takođe, i to je najveća odlika svih vas koji ćete na dva točka uskoro upoznati lepote Požarevca i Braničevskog okruga. Boriti se sa sa kilometrima, ali i samim sobom na granici fizičke izdržljivosti, što vas stavlja u red najupornijih ljudi, ne samo među sportistima.

To je upravo i razlog što ćete u našem gradu uvek imati velike navijače, one koji vas bodre znajući da dajete sve od sebe ne samo za sebe, već i za svoj tim i zastavu države iz koje dolazite.

Pozivajuć i mlade sugrađane koji se možda još nisu odlučili kojim sportom da se bave, da probaju biciklizam, još jednom Vas sve pozdravljam.

Želim Vam puno sreće i neka pobedi najbrži i najuporniji, jednom rečju najbolji.

Dobrodošli u Požarevac, pozdravite nam Veliko Gradište i vidimo se uskoro….