Почетак » Актуелно » О Граду » Спорт и рекреација
 

Изабрани најбољи спортисти, екипе и тренери са територије Града Пожаревца

У свечаним салонима градског здања додељене су награде за најбоље спортисте и спортске екипе у 2018. години.

Ове награде додељују Спортски савез града Пожаревца и лист Реч народа.

Златан Костић

Присутне је поздравио председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић који је рекао да је задатак Спортског савеза Града Пожаревца да буде спона између оних на терену и оне армије спортских радника, заљубљеника у спорт и локалне самоуправе, и додао је да је управо онима који воде град и државу у највећем интересу да спорт расте и развија се.

Андријана Максимовић

Андријана Максимовић, директорка недељника Реч народа је рекла да овај недељник има изврсну сарадњу са Спортским савезом и да је овај дан од специјалног заначаја за Реч народа зато што представља део обележавања годишњице овог недељника.

Зоран Гајић

Посебан гост на избору спортиста године био је Зоран Гајић председник Одбојкашког савеза Србије и потпредседник Спортског савеза Србије који је рекао да је велика част што се вратио у Пожаревац после неколико година. Гајић је навео да је Пожаревац веома развијен спортски град који поред Одбојкашког клуба Млади радник, успехе бележи и у другим спортовима.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је истакао задовољство оствареним спортским резултатима у прошлој години:

Бане Спасовић

„Све то је још један разлог што локална самоуправа високо уважава овај Избор за спортисту године Града Пожаревца, желећи тиме да позове и остале младе људе да се на спортисте угледају и да спортом почну да се баве. Поред ових жеља, знамо и шта је оно што можемо и морамо. Можемо и морамо да се боримо за још већа средства за бављење спортом и још бољу спортску инфраструктуру. Сведоци сте да је ове године у Граду Пожаревцу било великих помака на том пољу, али знамо да на том путу не смемо стати. На пример, ове године ћемо у реновирани Спортски центар позвати још више заљубљеника у спорт да у њему тренирају, играју али и навијају и не само тамо. Спортска инфраструктура о којој морамо да бринемо је и свако сеоско игралиште, сваки терен за мале спортове, сваки гол, сваки кош и свака површина на којој је могуће потрчати. Изградњом и реконструкцијом спортске инфраструктуре желимо, не само да подигнемо квалитет услова за тренинге, већ и да утичемо на посету ваших спортских приредби. Желимо што више људи на трибинама који навијају за свој тим и свој град.“

Церемонија проглашења најбољих спортиста почела је минутом ћутања. Нажалост, пред почетак доделе признања стигла је тужна вест да је синоћ преминуо Јово Будимир, дугогодишњи спортски радник, професор физичког васпитања и доајен пожаревачке атлетике, који је требало да прими награду за животно дело. Награда је постхумно уручена преставницима АК „Пожаревац“.

У конкуренцији најбољих младих селекција награђени су: кадетско – јуниорска екипа Одбојкашког клуба „Млади радник“, јуниорска екипа Женског фудбалског клуба „Пожаревац“, екипе млађих такмичара Гимнастичког клуба „СО Партизан“ и Џудо клуба „Бамби“ Пожаревац,

Најбоље младе спортисткиње су Милица Јовић, Џудо клуб „Бамби“, Ана Авдаловић, Карате клуб „Пожаревац 92“, Исидора Петровић, Карате клуб „Млади радник“ и тенисерка Јована Грујић.

Најбољи млади спортисти су: Жељко Вуксић, Организација спортских риболоваца „Смуђ“, Андрија Алексић, Џудо клуб „Бамби“и Алекса Арсић, Карате клуб „Млади радник“.

Најбоља сениорка је Александра Ћирић, Женски одбојкашки клуб „Млади Радник“, а сениори: Петар Вефић, Гимнастичарски клуб „СО Партизан“ – Костолац, Владимир Савић, Фудбалски клуб „Млади радник 1926 и Александар Атанасијевић, Карате клуб „Пожаревац 92“.

За најбоље сениорске екипе Пожаревца, проглашени су: Одбојкашки Клуб „Млади Радник”, Стонотениски клуб „Пожаревац“, Карате Клуб „Пожаревац 92, и Шаховски клуб „Рудар“ Костолац.

Најбољи тренери су Сандра Стефановић, Женски фудбалски клуб „Пожаревац“, Милан Ђуричић, Одбојкашки клуб „Млади Радник“, Бобан Ивић, Стонотениски клуб „Пожаревац“.