Почетак » Актуелно » Култура
 

Јелисавета Саблић победник 24. Глумачких свечаности Миливоје Живановић

Глумици Јелисавети Секи Саблић уручена је статуета са ликом Миливоја Живановића за улогу Богдане у представи “Врат од стакла” у режији Јагоша Марковића, Југословенско драмског позориште из Београда.

Подсетимо, у конкуренцији за главну награду поред Јелисавете Секе Саблић били су и Александар Маринковић, Јована Гавриловић и Југослав Крајнов.

Председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић уручио је статуету са ликом Миливоја Живановића, новчану награду Комерцијалне банке уручила је Данијела Костић Тодић а потом је уследила и приморедаја симболичног кључа града, који је током трајања фестивала био у рукама председнице стручног жирија Тање Бошковић.

Председник Скупштине Града Бојан Илић је овом приликом изјавио:

„Дух театра је протеклих пет дана провејавао нашим градом, не само током представа које су нас редом опчиниле, већ и у периоду пре и након тога. Јутра, преподнева и поподнева била су у Пожаревцу међу грађанима обележена коментарима и тумачењима синоћњих представа, као и најавама оних вечерашњих. Уважени глумци и људи позоришта, учинили сте током 24. Глумачких свечаности Миливоје Живановић да на тренутак заборавимо свакодневне бриге, али и да их се подсетимо. Да се подсетимо мана и слабости других људи али и сопствених, натеравши нас тако на размишљање. Кажу да је свет једна велика позорница, а ми смо на овој нашој, пожаревачкој, из дана у дан гледали свет, наш али и туђи. Показали сте нам да је људска природа иста у сваком кутку планете Земље и послужили нам као подсетник да се морамо борити да из те своје природе одагнамо лоше а призовемо добре особине.“

У част победника фестивала, Атеље 212, извело је представу “Ноћна стража”.

Подели са другима: Facebook Twitter