Početak » Aktuelno
 

Još jedna akcija dodele auto sedišta za bebe

Predsednik skupštine grada Požarevca, Bojan Ilić, član Gradskog veća zadužen za resor saobraćaja i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Dragan Stanojević uručili su danas preko 50 auto sedišta za bebe.

Po rečima predsednika Skupštine grada Požarevca Bojana Ilića, sigurnost i bezbednost naših najmlađih sugrađana je najvažnija. Naime, nastavak ove akcije koja sadrži najmanje dve dobre stvari, odnosno da poveća bezbednost najmađih putnika u saobraćaju što je najbitnije, a sa druge strane predstavlja pomoć roditeljima, imajući u vidu da nabavka auto-sedišta predstavlja značajan trošak.

Dragan Stanojević, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja je izneo poražavajući podatak, da se oko 70 odsto dece prevozi na nebezbedan način.

“Današnja akcija koju je Gradsko veće usvojilo, zaključak je Saveta za bezbednost saobraćaja. Za realizaciju planiranih akcija tokom cele godine, ukupno je opredeljeno 3 miliona dinara, odnosno, auto-sedište koje će u 2017. godini dobiti svaka novorođena beba na teritoriji grada Požarevca”, rekao je Stanojević. U ovoj godini u planu je nabavka 700 sedišta.

 

 

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter