Почетак » Актуелно
 

Још једна акција доделе ауто седишта за бебе

Председник скупштине града Пожаревца, Бојан Илић, члан Градског већа задужен за ресор саобраћаја и председник Савета за безбедност саобраћаја Драган Станојевић уручили су данас преко 50 ауто седишта за бебе.

По речима председника Скупштине града Пожаревца Бојана Илића, сигурност и безбедност наших најмлађих суграђана је најважнија. Наиме, наставак ове акције која садржи најмање две добре ствари, односно да повећа безбедност најмађих путника у саобраћају што је најбитније, а са друге стране представља помоћ родитељима, имајући у виду да набавка ауто-седишта представља значајан трошак.

Драган Станојевић, председник Савета за безбедност саобраћаја је изнео поражавајући податак, да се око 70 одсто деце превози на небезбедан начин.

“Данашња акција коју је Градско веће усвојило, закључак је Савета за безбедност саобраћаја. За реализацију планираних акција током целе године, укупно је опредељено 3 милиона динара, односно, ауто-седиште које ће у 2017. години добити свака новорођена беба на територији града Пожаревца”, рекао је Станојевић. У овој години у плану је набавка 700 седишта.

 

 

 

Подели са другима: Facebook Twitter