Почетак » Актуелно » О Граду
 

Још једна додела дечијих аутоседишта

У пожаревачком Центру за културу одржано је предавање на тему безбедности у саобраћају, након чега је подељено више од 50 дечијих ауто седишта. Предраг Мијатовић, председник Скупштине града Пожаревца и члан Савета за безбедност саобраћаја, наглашава да овај догађај има за циљ подизање нивоа безбедности у саобраћају:

’’Данашња додела ауто седишта за наше најмлађе суграђане још једна је ставка у стратегији локалне самоуправе да смањи број незгода на путевима који териториално припадају нашем граду, али и шире. Безбедност деце у саобраћају, било у возилу или као пешаци, јесте наш врхунски приоритет, али није једини правац којим у овој области тежимо. Поред ауто седишта чија је додела почела крајем 2016. године и до сада их је уручено преко 2000, уложили смо и у уградњу брзинометара за упозорење прекорачења брзине, санацију тротоара широм града и опрему за саобраћајну полицију. Посебно смо поносни на уређење безбедносних зона око школских објеката где смо већ реализовали 11 од укупно 21 пројекта. Уз све ово, много пажње полажемо и на едукацију учесника у саобраћају, како најмлађих, тако и оних старијих, а данашња едукација за правилну употребу ауто седишта је једна од њих, закључио је Мијатовић.”

Након обраћања уследило је кратко предавање о правилном коришћењу и монтирању аутоседишта, као и приказивање добрих и лоших примера из праксе. ‘
Аутоседишта су делили председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић и заменик председника Савета за безбедност саобраћаја Драган Станојевић.

Подели са другима: Facebook Twitter