Početak » Aktuelno » O Gradu
 

JOŠ JEDNA IZLOŽBA NEAFIRMISANIH UMETNIKA U POŽAREVCU

Grad Požarevac je i ovog leta organizovao izložbu neafirmisanih umetnika i proizvođača tradicionalne hrane. Naime, projektom ,,Kultura bez granica”, koji je završen juna ove godine, predviđeno je održavanje ovakvih i sličnih izložbi, tokom leta, a sve u cilju promocije kulture i turizma Regiona. 

Tokom ove izložbe predviđeno je izlaganje radova neafirmisanih umetnika, kao i proizvođača hrane po receptima karakterističnim za istočni deo Srbije.

Postavljeni su infopultovi u glavnoj ulici Grada, Tabačkoj čaršiji, na kojima će svoje radove i proizvode  predstaviti neafirmisani stvaraoci i umetnici. Važno je napomenuti da se infopultovi izdaju bez novčane naknade.

Napominjemo da je Projekat promovisao kreativnost i međunarodno širenje kulture, transfer veština i znanja, mobilnost umetnika i cirkulaciju umetničkih i kulturnih dela i proizvoda. Projekat je realizovan u partnerstvu Grada Požarevca i opštine Anina iz Rumunije.

Ključni ciljevi Projekta bili su razvijanje lokalnih turističkih privreda zasnovanih na poboljšanju kvaliteta turističkih usluga, održivom korišćenju prirodnog i kulturnog nasleđa, stvaranju kapaciteta i veština za kvalitetne turističke usluge, dizajniranju inovativnih proizvoda u Prekograničnim regionu i partnerstvima, poboljšanje pristupačnosti i održivosti turističke infrastrukture.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter