Почетак » Актуелно
 

Камп за обуку младих у ванредним ситуацијама

Пожаревачки Црвени крст почео је изградњу летњег кампа на свом имању на Тулби. Вредност инвестиције је 3,3 милиона динара а финансира га Црвени крст Аустрије.

tulba_2

Намена овог кампа је да деца имају часове и практичну наставу у циљу реаговања у ванредним ситуацијама и у случају елементарних непогода. Иначе, камп на Тулби требало би да буде готов до 15. септембра а представљаће први објекат овог типа у источној Србији и бити међу првима у читавој Србији.

Секретар градске организације Црвеног крста Пожаревца Саша Обрадовић каже да је намера да камп постане међународни и да долазе деца и из других европских земаља. Омладина ће током читаве године имати предавања из теорије а током лета ће бити практични део, закључио је Обрадовић и додао је да очекује да ће локална самоуправа уредити инфраструктуру на простору кампа на Тулби.

tulba_1

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић обишао је ове радове и похвалио  иницијативу Црвеног крста за изградњу летњег кампа на коме ће омладина стицати знање о деловању у ванредним ситуацијама којих, нажалаост, има све више као што смо, примерице, сведоци недавних догађаја који су задесилу Италију.

Подели са другима: Facebook Twitter