Početak » Aktuelno
 

Kamp za obuku mladih u vanrednim situacijama

Požarevački Crveni krst počeo je izgradnju letnjeg kampa na svom imanju na Tulbi. Vrednost investicije je 3,3 miliona dinara a finansira ga Crveni krst Austrije.

tulba_2

Namena ovog kampa je da deca imaju časove i praktičnu nastavu u cilju reagovanja u vanrednim situacijama i u slučaju elementarnih nepogoda. Inače, kamp na Tulbi trebalo bi da bude gotov do 15. septembra a predstavljaće prvi objekat ovog tipa u istočnoj Srbiji i biti među prvima u čitavoj Srbiji.

Sekretar gradske organizacije Crvenog krsta Požarevca Saša Obradović kaže da je namera da kamp postane međunarodni i da dolaze deca i iz drugih evropskih zemalja. Omladina će tokom čitave godine imati predavanja iz teorije a tokom leta će biti praktični deo, zaključio je Obradović i dodao je da očekuje da će lokalna samouprava urediti infrastrukturu na prostoru kampa na Tulbi.

tulba_1

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović obišao je ove radove i pohvalio  inicijativu Crvenog krsta za izgradnju letnjeg kampa na kome će omladina sticati znanje o delovanju u vanrednim situacijama kojih, nažalaost, ima sve više kao što smo, primerice, svedoci nedavnih događaja koji su zadesilu Italiju.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter