Почетак » Актуелно » О Граду
 

Коначно ревитализација пута Пожаревац-Костолац

Грађани Пожаревца, Костолца и околних села најзад су дочекали дуго очекивану ревитализацију овог веома фреквентне саобраћајнице између два града али годинама похабаног пута а укупна вредност инвестиције износи 46 милиона динара. Нови слој асфалтне масе биће постављен на више од 8 километара трасе а радови су почели од моста преко некадашње пруге у Костолцу. Новац за ове послове, које обавља „Предузеће за путеве Пожаревац“, обезбедио је град Пожаревац а саобраћај ће се обављати и током радова додуше успорено на деоницама где се посао тренутно обавља.

На месту почетка радова окупили су се челни функционери града Пожаревца, градске општине Костолац, Привредног друштва „Термоелектране и копови Костолац“, народни посланик Жарко Пивац, представници извођача радова и бројни мештани. Њима се, најпре, обратио градоначелник Пожаревца Миодраг Милосављевић.

-Мислим да је свима познато да смо имали доста перипетија приликом уговарања овог посла са предузећем Путеви Србије а на последњој седници Скупштине града смо верификовали Протокол и Уговор који сам ја потписао са Путевима Србије тако да смо са првим пролећним данима почели да пресвлачимо пут на коме ће се наћи нови слој асфалтне масе на свим деоницама које до сада нису пресвучене а у Пожаревцу се већ ради, са другом механизацијом и екипама, које подижу шахте како би све сливнике подигли респектујући нову нивелацију овог пута. Према програму, посао би требало да буде завршен до 1. маја а вредност ове инвестиције износи 36 милиона динара по уговору али, пошто смо видели да на терену постоје објективно додатни трошкови, Град ће додати још 10 милиона динара за укупну ревитализацију ове саобраћајнице, рекао је градоначелник Милосављевић.

Директор Предузећа за путеве Пожаревац Милорад Бакаловић је навео:

-Укупно се пресвлачи око 8,5 километара пута а биће уграђено око 4,5 хиљада тона асфалтне масе. Ради се наизменично из овог смера и од Пожаревца. Градоначелник је рекао да је рок завршетка посла 1. мај а ја сам убеђен да ћемо ми, као и у неким претходним приликама изградње саобраћајница у Пожаревцу и околини, радове завршити пре тога рока – у наредних десетак дана само да нас време послужи“.

Председник градске општине Костолац Владимир Вила, рекао је да је ово једна од најзначајнијих инвестиција за Костолац у овој години чија реализација приближава овај град Пожаревцу.

-Овим путем крећу се многи радници који овде обезбеђују рад костолачког угљенокопа и термоелектрана па је ово у најбољем интересу становника оба града и сеоских насеља а посебно свих запослених у Привредном друштву Костолац, рекао је Вила.

Подели са другима: Facebook Twitter
 

Коментари (1)

  1. User Nikola - 13 04 2012, 03:45 линк

    Kako se stalno napominje:"put izmedju dva grada" ?Grad je jedan,to je Pozarevac,a Kostolac je gradska opstina koja pripada gradu Pozarevcu!