Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Konačno revitalizacija puta Požarevac-Kostolac

Građani Požarevca, Kostolca i okolnih sela najzad su dočekali dugo očekivanu revitalizaciju ovog veoma frekventne saobraćajnice između dva grada ali godinama pohabanog puta a ukupna vrednost investicije iznosi 46 miliona dinara. Novi sloj asfaltne mase biće postavljen na više od 8 kilometara trase a radovi su počeli od mosta preko nekadašnje pruge u Kostolcu. Novac za ove poslove, koje obavlja „Preduzeće za puteve Požarevac“, obezbedio je grad Požarevac a saobraćaj će se obavljati i tokom radova doduše usporeno na deonicama gde se posao trenutno obavlja.

Na mestu početka radova okupili su se čelni funkcioneri grada Požarevca, gradske opštine Kostolac, Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“, narodni poslanik Žarko Pivac, predstavnici izvođača radova i brojni meštani. Njima se, najpre, obratio gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević.

-Mislim da je svima poznato da smo imali dosta peripetija prilikom ugovaranja ovog posla sa preduzećem Putevi Srbije a na poslednjoj sednici Skupštine grada smo verifikovali Protokol i Ugovor koji sam ja potpisao sa Putevima Srbije tako da smo sa prvim prolećnim danima počeli da presvlačimo put na kome će se naći novi sloj asfaltne mase na svim deonicama koje do sada nisu presvučene a u Požarevcu se već radi, sa drugom mehanizacijom i ekipama, koje podižu šahte kako bi sve slivnike podigli respektujući novu nivelaciju ovog puta. Prema programu, posao bi trebalo da bude završen do 1. maja a vrednost ove investicije iznosi 36 miliona dinara po ugovoru ali, pošto smo videli da na terenu postoje objektivno dodatni troškovi, Grad će dodati još 10 miliona dinara za ukupnu revitalizaciju ove saobraćajnice, rekao je gradonačelnik Milosavljević.

Direktor Preduzeća za puteve Požarevac Milorad Bakalović je naveo:

-Ukupno se presvlači oko 8,5 kilometara puta a biće ugrađeno oko 4,5 hiljada tona asfaltne mase. Radi se naizmenično iz ovog smera i od Požarevca. Gradonačelnik je rekao da je rok završetka posla 1. maj a ja sam ubeđen da ćemo mi, kao i u nekim prethodnim prilikama izgradnje saobraćajnica u Požarevcu i okolini, radove završiti pre toga roka – u narednih desetak dana samo da nas vreme posluži“.

Predsednik gradske opštine Kostolac Vladimir Vila, rekao je da je ovo jedna od najznačajnijih investicija za Kostolac u ovoj godini čija realizacija približava ovaj grad Požarevcu.

-Ovim putem kreću se mnogi radnici koji ovde obezbeđuju rad kostolačkog ugljenokopa i termoelektrana pa je ovo u najboljem interesu stanovnika oba grada i seoskih naselja a posebno svih zaposlenih u Privrednom društvu Kostolac, rekao je Vila.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter
 

Komentari (1)

  1. User Nikola - 13 04 2012, 03:45 link

    Kako se stalno napominje:"put izmedju dva grada" ?Grad je jedan,to je Pozarevac,a Kostolac je gradska opstina koja pripada gradu Pozarevcu!