Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Konferencija za medije

Još jedan apel za pomoć Banetu

U organizaciji grada Požarevca, Osnovne škole „Kralj Aleksandar prvi“ i Sportskog centra u sredu 25. marta biće održan veliki koncert za prikupljanje sredstava namenjenih lečenju Branislava Jocića, navedeno je konferenciji za medije posvećenoj još jednom apelu za pomoć bolesnom. Do danas je humanitarnim akcijama prikupljeno preko milion dinara.

Humanost_1

Zamenik gradonačelnika Požarevca dr Miodrag Stepanović, direktor OŠ „Kralj Aleksandar I” Goran Seger i estradni umetnik Renato Henc, na konferenciji za medije održanoj u Gradskom zdanju, uputili su apel sugradjanima i privrednim subjektima da se svi maksimalno uključe u borbu za Banetovo izlečenje.

U Sportskom centru Požarevac u sredu od 19 časova biće održan veliki humanitarni koncert. U prodaju je pušteno 4.000 ulaznica po ceni od 500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti u Sportskom centru, Turističkoj organizaciji Požarevac, u školi „Kralj Aleksandar I” i kod učenika kojima je škola dala saglasnost.

Renato Henc je, kao član organizacionog odbora koncerta, rekao da su za sada učešće potvrdili plesni klub Bolero i baletski studio Amadeus, Pinkove zvezdice, Zvezde Granda,  glumci Srpskog narodnog pozorišta, najjači čovek na svetu Rade Savić ali spisak nije konačan jer se očekuje još pozitivnih potvrda za učešće na koncertu.

Zamenik gradonačelnika Miodrag Stepanović je napomenuo da će se grad Požarevac maksimalno potruditi i iznaći zakonsko rešenje da i finansijski pomogne.

Inače, Branislav je oboleo od retke bolesti koja je slična leukemiji a konačna dijagnostika će  biti utvrđena u Italiji. Za njegovo izlečenje je potrebno izvršiti transplataciju matičnih ćelija a lečenje će koštati 150.000 evra.

Humanost_2

Podeli sa drugima: Facebook Twitter