Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Konjički dan u PožarevcuEquestrian Day in Pozarevac

Tradicionalne prvomajske Konjičke trke održane su na Gradskom hipodromu. Trke se održavaju svake godine i sa njima i zvanično otpočinje sezona konjičkog sporta u Požarevcu. Na hipodromu je, po lepom vremenu, oko 1000 zaljubljenika u konjički sport moglo da pogleda ukupno sedam trka – pet kasačkih i dve galopske. Zvanični naziv trkačkog dana je „Majski sastanak“ One su ujedno i kvalifikacione za učešće na Ljubičevskim konjičkim igrama. Pobednicima prve i druge trke pehare su uručili predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović i predsednica Gradske opštine Kostolac dr Borka Šutović.

Početak konjičke sezone

Početak konjičke sezone

1maj_trke_1

Na žalost, trke je obeležio i incident koji se retko dešava, ali je imao tragičan išod. Neposredno pred početak jedne od galopskih trka, dok su konji sa džokejima već bili u start mašini, dva konja su pre starta probila zaštitnu ogradu u start mašini, zbacila sa sebe džokeje i krenula da trče po stazi. Obezbeđenje je pokušalo da ih zaustavi, bez uspeha. U pometnji jedan konj je u punom trku udario u barijeru koja se nalazi na mestu gde se napušta staza. Povrede nije bilo moguće zalečiti, tako da je životinja morala da bude uspavana. Na sreću, niko od posetilaca nije povređen.Tradicionalne prvomajske Konjičke trke održane su na Gradskom hipodromu. Trke se održavaju svake godine i sa njima i zvanično otpočinje sezona konjičkog sporta u Požarevcu. Na hipodromu je, po lepom vremenu, oko 1000 zaljubljenika u konjički sport moglo da pogleda ukupno sedam trka – pet kasačkih i dve galopske. Zvanični naziv trkačkog dana je „Majski sastanak“ One su ujedno i kvalifikacione za učešće na Ljubičevskim konjičkim igrama. Pobednicima prve i druge trke pehare su uručili predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović i predsednica Gradske opštine Kostolac dr Borka Šutović.

1maj_trke_2

1maj_trke_1

Na žalost, trke je obeležio i incident koji se retko dešava, ali je imao tragičan išod. Neposredno pred početak jedne od galopskih trka, dok su konji sa džokejima već bili u start mašini, dva konja su pre starta probila zaštitnu ogradu u start mašini, zbacila sa sebe džokeje i krenula da trče po stazi. Obezbeđenje je pokušalo da ih zaustavi, bez uspeha. U pometnji jedan konj je u punom trku udario u barijeru koja se nalazi na mestu gde se napušta staza. Povrede nije bilo moguće zalečiti, tako da je životinja morala da bude uspavana. Na sreću, niko od posetilaca nije povređen.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter