Početak » Aktuelno » Sport i rekreacija
 

Kroz Požarevac prošla 58. Međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju

U Požarevac je kroz cilj prvi prošao Martin Van Trijp, junak druge etape, a žutu majicu je dobio Nikolas Tivijani Perez, koji je najbolji biciklista u dosadašnjem delu karavana.

Biciklistička trka počela je juče kada je vožena kružna trka oko Mionice. Dužina prve etape iznosila je 159 km.

Drugog dana vozilo se od Banje Vrujci do Požarevca, a dužina ove etape je 157 km koja je startovala u 14 časova.

Treća i poslednja etapa voziće se sutra od starog nalazišta Viminacijum kod Kostolca do vrha Avale – 113 kilometara.

U ovoj trci učestvuje preko 20 zemalja sa preko 150 takmičara.

Goste u Požarevcu pozdravio je gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je između ostalog rekao da ovako veliki sportski događaj koji je danas prošao kroz Požarevac nadahnjuje sve mlade Požarevljane da u budućnosti krenu stopama velikih biciklista:

Bane Spasović

“Baveći se ovako napornim sportom svi možemo dosta naučiti od vas kako se bori sa kriznim situcijama i problemima, i kako se prevazilaze granice koje čovek čitavog svog života želi da pomera. Iako ne znam mnogo o biciklizmu, gledajući vas ovih dana, primećujem da su takmičari uveliko upućeni na ostale članove svog tima ali i onu tehničku ekipu koja se ne vidi, ali koja zajedno sa ostalima čini neizostavni šraf na mehanizmu uspeha. Sve to je još jedan razlog velike popularnosti biciklizma, ali i važna životna lekcija koja govori da je timski rad preduslov svakog reultata. Znajte dragi prijatelji, da ste u našem gradu dobrodošli u svako doba, bilo da dolazite kao sada na dva točka ili u bilo kom drugom aranžmanu. Možda ponovo kao sportisti ili kao turisti, za nas ste uvek prijatelji.”

Žuta majica uručena je i Gradu Požarevcu.