Почетак » Актуелно » Спорт и рекреација
 

Кроз Пожаревац прошла 58. Међународна бициклистичка трка кроз Србију

У Пожаревац је кроз циљ први прошао Мартин Ван Тријп, јунак друге етапе, а жуту мајицу је добио Николас Тивијани Перез, који је најбољи бициклиста у досадашњем делу каравана.

Бициклистичка трка почела је јуче када је вожена кружна трка око Мионице. Дужина прве етапе износила је 159 км.

Другог дана возило се од Бање Врујци до Пожаревца, а дужина ове етапе је 157 км која је стартовала у 14 часова.

Трећа и последња етапа возиће се сутра од старог налазишта Виминацијум код Костолца до врха Авале – 113 километара.

У овој трци учествује преко 20 земаља са преко 150 такмичара.

Госте у Пожаревцу поздравио је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је између осталог рекао да овако велики спортски догађај који је данас прошао кроз Пожаревац надахњује све младе Пожаревљане да у будућности крену стопама великих бициклиста:

Бане Спасовић

“Бавећи се овако напорним спортом сви можемо доста научити од вас како се бори са кризним ситуцијама и проблемима, и како се превазилазе границе које човек читавог свог живота жели да помера. Иако не знам много о бициклизму, гледајући вас ових дана, примећујем да су такмичари увелико упућени на остале чланове свог тима али и ону техничку екипу која се не види, али која заједно са осталима чини неизоставни шраф на механизму успеха. Све то је још један разлог велике популарности бициклизма, али и важна животна лекција која говори да је тимски рад предуслов сваког реултата. Знајте драги пријатељи, да сте у нашем граду добродошли у свако доба, било да долазите као сада на два точка или у било ком другом аранжману. Можда поново као спортисти или као туристи, за нас сте увек пријатељи.”

Жута мајица уручена је и Граду Пожаревцу.