Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Ljubičevske konjičke igre postaju nacionalni projekat

Na konferenciji za medije na kojoj je predstavio program 54. Ljubičevskih konjičkih igara, gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je izjavio da će od naredne godine Ljubičevske konjičke igre biti nacionalni brend.

To znači da će predsednik Organizacionog odbora za 55. Ljubičevske konjičke igre biti predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, pored njega u OO biće resorni ministri i Generalni sekretar predsednika republike Nikola Selaković i predstavnici Grada Požarevca sa gradonačelnikom Banetom Spasovićem.

Naredne godine uslediće velika investiciona ulaganja u Ergelu i Hipodrom, investicije na požarevačkom hipodromu iznosiće nekoliko miliona evra. Cilj je da se turizam u Požarevcu podigne na najviši mogući nivo i da se shodno tome radi nekoliko studija o izvodljivosti o mogućnostima razvoja turizma i turističkih kapaciteta ovog grada. U planu je pokretanje još nekoliko turističkih manifestacija koje imaju veze sa bogatom istorijom i kulturom ovog kraja.

Kada su u pitanju 54. LjKI fond nagrada za trke će iznositi preko 8 miliona, tačnije 8.100.000 dinara, što je za milion dinara više nego prošle godine. To ga čini najvećim fondom za konjičke trke na nivou regiona, Balkana sigurno, a moguće i šire, naveo je Spasović. Ovogodišnji program na hipodromu biće obogaćen nastupom mađarskih čikoša koji će izvoditi svoje nadaleko čuvene egzibicije sa konjima, a za gledaoce će biti upriličen i „ladies day“, gde će dame predstaviti svoje toalete i šešire. Fond za višebojce je 1.300.000 dinara.

Za 54. Ljubičevske konjičke igre od koncerata planirani su nastupi Gvardije u sredu 30. avgusta, narednog dana požarevljani i njihovi gosti moći će da slušaju Neverne bebe, a u petak 1. septembra nastupiće Zdravko Čolić dok će u subotu koncert imati Dejan Petrović i Big bend.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom istakao da će ovogodišnje igre po prvi put imati pravog generalnog sponzora i da je to veliki pomak u odnosu na prethodne godine što je još jedno ispunjene cilja.

Zvanično igre će otvoriti u petak 1. septembra predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter