Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Marina Maljković promovisala projekat „Pokret za žensku košarku“

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, bila je gost grada Požarevca povodom promocije projekta „Pokret za žensku košarku“, u okviru koga će biti omogućeni besplatni časovi košarke devojčicama iz osnovnih škola. Proslavljenu košarkašicu i stručnjaka za razvoj ovoga našeg trofejnog sporta, u svečanoj sali Gradskog zdanja, primio je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa svojim saradnicima

kosarka_1

Grad Požarevac će biti prvi grad, nakon Beograda, koji će biti uključen u projekat „Pokret za žensku košarku“.

Gradonačelnik Spasović je ovom prilikom rekao:

– Dragi prijatelji, posebna je čast i zadovoljstvo kada imamo prilike da pod krovom naše gradske kuće ugostimo šampione a još veća kada smo ponosni domaćini onima koji ih i stvaraju.

Sport nam je i ranije, ali naročito u protekle dve i po decenije, često bio jedina uteha u vremenu koje je bilo veoma teško za Srbiju. Na tom polju, koje uvek popne na postolje onoga ko zaslužuje, jedna od najčešćih grana sporta je upravo košarka.

Bilo da je ženska ili muška, iz nekog razloga uvek smo imali uspeha u toj igri pod obručima. Samo oni koji su medalje ponosno stavljali na svoje grudi znaju koliko se teško do tih odličja dolazi i da do njih svakako ne bi stigli da nisu vođeni mudrom rukom trenera i sportskih pedagoga.

Zato sam, govoreći iz perspektive gradonačelnika, neizmerno srećan što će požarevačke devojčice biti privilegovane da, odmah nakon prestonice, budu u prilici da načine svoje prve košarkaške korake pod patronatom Marine Maljković u okviru projekta Pokret za žensku košarku.

Duboko sam uveren da sport mora biti dostupan svakom mladom čoveku, makar na rekreativnom nivou, a u periodu kada ima šanse da se dete razvije u profesionalnog sportistu ovakva škola koja bez naknade okuplja buduće asove, za naše mlade Požarevljanke je neprocenjiva.

Nemam ni najmanju dilemu da će ženska košarkaška reprezentacija na nekim budućim prvenstvima ili olimpijskim igrama imati u svom sastavu i neku devojčicu iz Požarevca ili okoline.

Takođe, nemam dilemu ni da će one koje u tome ne uspeju, biti najozbiljniji kandidati za požarevačko Gradsko veće, jel se ispostavilo na iskustvu naše Ane Miljanić, da je imati košarkašicu u svom timu siguran recept za uspeh.

Poštovana Marina, želim Vam puno uspeha u ovom projektu, kako u Požarevcu tako i u ostalim gradovima“.

kosarka_2

-Misija programa razvoja sporta grada Požarevca biće da omogući svakom detetu da se bavi sprtom koji voli, rekla je prilikom obraćanja Ana Miljanić, članica veća zadužena za sport, omladinu i turizam. Sport pored fizičke aktivnosti, koja je potrebna svakom našem detetu, nudi kvalitetan razvoj ličnosti kroz igru, zabavu i druženje. Požarevac je prvi grad, nakon Beograda koji će implementirati program, u okviru kojeg će devojčice od prvog do osmog razreda besplatno trenirati košarku po programu selektorke Marine Maljković“.

kosarka_3

Miljanić je upitila zahvalnost gradonačelniku Banetu Spasoviću, koji je prepoznao kvalitet ovog projekta za grad Požarevac, Danijeli Žukovski direktorki Požarevačke gimnazije gde će se realizovati projekat kao i predsedniku Košarkaškog kluba Požarevac Dejanu Milojeviću, koji je podržao značaj projekta za ženaku košarku u gradu.

kosarka_4

kosarka_5

kosarka_6

kosarka_7

kosarka_8

Selektorka bronzanih košarkašica sa nedavnih Olimpijskih igara u Riju, Marina Maljković, istakla je zadovoljstvo što što ju je u svečanim salonima grada Požarevca  dočekalo toliko devojčica koje vole košarku, dodavši da je uverena sam da će neka od devojčica iz Požarevca uz kvalitetan rad i sa kvalitetnim trenerom, sutra i zaigrati i biti reprezentativka Srbije.

Prijemu su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, direktori javnih ustanova i đaci Osnovne škole “Dositej Obradović” Požarevac.

kosarka_9

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter