Почетак » Актуелно
 

Марко Миленковић освојио четврту титулу на 55. Љубичевским коњичким играма

Марко Миленковић је освојио четири титуле на Љубичевском вишебоју, три пута за редом и 2014. године.

Миленковић је у финалу вишебоја освојио 14 бодова и поставио нови рекорд у курирском јахању. Он је задату деоницу прешао за 22 секунде и 69 стотинки. Победом на Љубичевском вишебоју Марко Миленковић је порад плашта и сабље, која му је остала у трајном власништву због три узастопне освојене титуле, освојио и 625.000 динара.

На друго место се пласирао Андрија Стерђевић. Он је на такмичењу наступао на грлу Елба и освојио 10 бодова. Њему је припала новчана награда од 312.500 динара.

Треће место освојио је Слађан Младеновић који је освојио 9 бодова. Њему је припала награда од 187.500 динара. Младеновић је наступао на грлу Лахи Дона.

Четврто место освојио је Даворин Живковић са 8 освојених бодова. Он је наступио на грлу Кахеил и припала му је награда од 125.000 динара.

Плашт и сабљу Марку Миленковићу уручио је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић.

„Трећи пут за редом освојио је титулу и заслужено му је припала сабља витеза у трајно власништво. Још једном подвлачим да је ово историјски тренутак и први пут се десило за ових 55 година да некоме припадне ова сабља витеза у трајно власништво“, изјавио је Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца.

Грло Атил Трлић је победило у Купу Љубичева, њега је јахао џокеј Перовић. Новчана награда за победника „Купа Љубичева“ износила је 1.000.000 динара.

Грло Quick Viervil је освојило главну касачку трку дана „Кнез Михаило“. У сулкама овог грла био је Пантић. Quick Viervil и Пантић освојили су 360.000 динара.

Подели са другима: Facebook Twitter