Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Međunarodni karneval

Sutra će na centralnim gradskim ulicama Požarevca biti održan 7. Međunarodni karneval. Umetnički direktor Baletskog studija Amadeus, Maja Skenderović Bonić, naglašava da će se na karnevlu predstaviti ukupno 30 grupa.

-U goste nam dolaze predstavnici iz Turske, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, pored međunarodnih grupa, predstaviće se i svi karnevalski gradovi Srbije. Takođe, na karnevalu će nastupiti i deca predškolskog i školskog uzrasta”. Po njenim rečima, pripreme pred ovo događanje se privode kraju. Grad će biti okićen sutra. Ukrase su pripremili članovi Amadeusa, a ove godine se u pripremu motiva uključio i tim nastavnika OŠ “Dositej Obradović”. Škola “Kralj Aleksandar I” tradicionalno učestvuje u organizaciji požarevačkog karnevala, kao mesto odakle učesnici kreću u karnevalsku povorku” dodala je ona.

Defile učesnika počinje u 18 časova, a karnevalska povorka će se kretati centralnim ulicama Požarevca. Nakon toga, sledi tradicionalni koncert Baletskog studija “Amadeus”.

-Manifestaciju organizuje Turistička organizacija Požarevac a za njenu realizaciju je opredeljeno 3,5 miliona dinara, rekla je Davorka Mitrović, i dodala da će se konačan finansijski izveštaj o utrošenim sredstvima znati nakon karnevala.

karneval_1

Podeli sa drugima: Facebook Twitter