Почетак » Актуелно » О Граду
 

Међународни карневал

Сутра ће на централним градским улицама Пожаревца бити одржан 7. Међународни карневал. Уметнички директор Балетског студија Амадеус, Маја Скендеровић Бонић, наглашава да ће се на карневлу представити укупно 30 група.

-У госте нам долазе представници из Турске, Бугарске, Хрватске, Словеније и Македоније, поред међународних група, представиће се и сви карневалски градови Србије. Такође, на карневалу ће наступити и деца предшколског и школског узраста”. По њеним речима, припреме пред ово догађање се приводе крају. Град ће бити окићен сутра. Украсе су припремили чланови Амадеуса, а ове године се у припрему мотива укључио и тим наставника ОШ “Доситеј Обрадовић”. Школа “Краљ Александар И” традиционално учествује у организацији пожаревачког карневала, као место одакле учесници крећу у карневалску поворку” додала је она.

Дефиле учесника почиње у 18 часова, а карневалска поворка ће се кретати централним улицама Пожаревца. Након тога, следи традиционални концерт Балетског студија “Амадеус”.

-Манифестацију организује Туристичка организација Пожаревац а за њену реализацију је опредељено 3,5 милиона динара, рекла је Даворка Митровић, и додала да ће се коначан финансијски извештај о утрошеним средствима знати након карневала.

karneval_1

Подели са другима: Facebook Twitter