Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Međunarodni turnir u uličnom basketu

Prvi put u Požarevcu

Međunarodni turnir u basketu, koji postaje sve popularniji sport u čitavom svetu, po prvi put biće održan i u Požarevcu. Naime, u subotu 25. juna, biće organizovan turnir „3×3 državnog prvenstva Srbije“ u uličnom basketu.

Sa konferencije za medije

Sa konferencije za medije

Reč je o zvaničnom turniru koji podržava FIBA i nosi bodove za svetsko prvenstvo i rang listu u basketu 3×3. Rekreativci i profesionalci će odmeravati snage u svojim kategorijama. Nastupiće više starosnih grupa, a biće zastupljena će biti oba pola.

Ana Miljanić, članica Gradskog veća zadužena za omladinu, sport i turizam rekla je na konferenciji za medije da je turnir u basketu “3×3” koji se održava 25. juna, nešto je drugačiji i dinamičniji od klasičnog uličnog basketa.

-Očekujemo jaku konkurenciju. Biće nam čast, da u našem gradu ugostimo reprezentativke Srbije u 3×3 kojima će turnir u Požarevcu biti poslednja priprema pred odlazak na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se igra u Amsterdamu, kazala je Miljanić.

Prijava ekipa vrši se u Kulturno sportskom centru Požarevac do petka, u vremenu od 10 do 14 sati, dok se prijava profesionalnih ekipa vrši putem interneta. Kotizacija za juniore iznosi 1 000 dinara, za seniore i rekreativne grupe 2 000 po ekipi, dok je za seniore uplata 3 000 dinara. Učešće za mlađe kategorije besplatno.

Sav novac od kotizacije usmeren je za nagradni fond.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter