Почетак » Актуелно
 

Миливојев штап и шешир Александру Тадићу

За најбољег глумца 8. сусрета варошких позоришта „Миливојев штап и шешир“ у Пожаревцу проглашен Александар Тадић члан ансамбла аматерског позоришта „Раша Плаовић“ из Уба. Тадићу је за улогу Радована у представи „Хероји“ уз штап припала и реплика шешира славног глумца Миливоја Живановића.

Током шест дана фестивала, публика је видела најбоље представе домаћих аматерских позоришта. У званичној конкуренцији одиграно је пет представа позоришта из Крушевца, Уба, Прокупља, Ковина и града домаћина. Иако је реч о глумцима аматерима, представе су биле на високом уметничком нивоу, што је и публика препознала пунећи, из вечери у вече, велику салу пожаревачког Центра за културу.

Осме сусрете варошких позоришта „Миливојев штап и шешир“ затворили су победници недавно одржаног фестивала „Живка Матић“, глумци аматери из Крњева, представом „Љубав на сеоски начин“.

Пожаревац је једини град у Србији који има три позоришна фестивала, од којих су два посвећена једном глумцу – Миливоју Живановићу. Већ у априлу следе „Глумачке свечаности“ које носе његово име и на којима ће наступити најбоља домаћа професионална позоришта.

Галерија слика „Миливојев штап и шешир“

Подели са другима: Facebook Twitter