Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Ministar odbrane Dragan Šutanovac u Požarevcu

Ministar odbrane Dragan Šutanovac posetio Požarevac gde je najpre boravio u u kasarni „Pavle Jurišić Šturm“. Tom prilikom, ministar Šutanovac je rekao da će težište profesionalizacije Vojske Srbije biti na obuci.

-Praktično, koliko god bio dobro opremljen, vojnik koji je neobučen nije u funkciji. Želja nam je da svi vojnici budu na najvišem nivou obučenosti, kazao je on.

On je naveo da je centar u Požarevcu najvažniji za obuku kopnene vojske kao i da se radi o centru koji je tokom ledenih dana u februaru pružio značajnu pomoć na prostoru centralne Srbije u otklanjanju posledica elementarne nepogode.

Šutanovac je najavio skup ministara odbrane 12 zemalja jugozapadne Evrope koji će se održati 11. I 12. aprila u Beogradu. On je istakao da će to biti prilika za Srbiju da učvrsti bilateralnu saradnju sa zemljama u regionu podsetivši da je sa svim državama, osim Albanije, potpisan sporazum o vojnoj saradnji.

Nakon posete pešadijske vežbe u požarevačkom Garnizonu, Dragan Šutanovac je, kao potpredsednik Demokratske stranke, nastavio boravak u Požarevcu u okviru predizborne kampanje. Potpredsednik Šutanovac je posetio afirmisanu Zanatsko trgovinsku radnju „Univer Savić“ koja se bavi proizvodnjom kvalitetnog nameštaja.

U ulici Stari korzo, Dragan Šutanovac je boravio na promotivnom štandu Gradskog odbora Demokratske stranke Požarevac a potom se obratio okupljenim simpatizerima stranke i brojnim meštanima sa kojima je nastavio spontano druženje tokom obilaska grada.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter