Почетак » Актуелно » О Граду
 

Министар одбране Драган Шутановац у Пожаревцу

Министар одбране Драган Шутановац посетио Пожаревац где је најпре боравио у у касарни „Павле Јуришић Штурм“. Том приликом, министар Шутановац је рекао да ће тежиште професионализације Војске Србије бити на обуци.

-Практично, колико год био добро опремљен, војник који је необучен није у функцији. Жеља нам је да сви војници буду на највишем нивоу обучености, казао је он.

Он је навео да је центар у Пожаревцу најважнији за обуку копнене војске као и да се ради о центру који је током ледених дана у фебруару пружио значајну помоћ на простору централне Србије у отклањању последица елементарне непогоде.

Шутановац је најавио скуп министара одбране 12 земаља југозападне Европе који ће се одржати 11. И 12. априла у Београду. Он је истакао да ће то бити прилика за Србију да учврсти билатералну сарадњу са земљама у региону подсетивши да је са свим државама, осим Албаније, потписан споразум о војној сарадњи.

Након посете пешадијске вежбе у пожаревачком Гарнизону, Драган Шутановац је, као потпредседник Демократске странке, наставио боравак у Пожаревцу у оквиру предизборне кампање. Потпредседник Шутановац је посетио афирмисану Занатско трговинску радњу „Универ Савић“ која се бави производњом квалитетног намештаја.

У улици Стари корзо, Драган Шутановац је боравио на промотивном штанду Градског одбора Демократске странке Пожаревац а потом се обратио окупљеним симпатизерима странке и бројним мештанима са којима је наставио спонтано дружење током обиласка града.

Подели са другима: Facebook Twitter