Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Ministar Stefanović: Građani nemaju razloga za brigu

Bezbednosna situacija u okrugu stabilna

Građani nemaju razloga za brigu pošto je bezbednosna situacija u Braničevskom upravnom okrugu stabilna – tako bi sažeto mogao da se iskaže rezime posete Požarevcu Ministra unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije dr Nebojše Stefanovića sa saradnicima. Pored potpredsednika Skupštine Srbije Veroljuba Arsića, domaćini i organizatori ove posete bili su predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović i načelnik Policijske uprave Požarevac Saša Mitrović, sa njihovim saradnicima.

Ministar_2

Nakon posete PU Požarevac ministar Stefanović je izjavio da je zadovoljan stanjem koje je video i da do kraja godine očekuje još bolje reziltate. On je još podvukao da je bezbednosno stanje u Braničevskom okrugu stabilno.

Obraćajući se javnost na konferenciji za medije u Gradskom zdanju dr Nebojša Stefanović je izjavio:

-Zadovoljan sam onim stanjem koje sam video. Načelniku i ljudima iz Policijske uprave  Požarevca rekao sam da očekujem od njih do kraja godine još bolje rezultate, značajnije suzbijanje kriminala i da pokažu da policija u zajednici nije samo nešto što se samo piše na papiru, da nije samo pojam koji treba neko da izgovori već prilika da policajci budu više sa građanima, da građani imaju poverenja da su to policajci koji će postupiti po njihovim prijavama i koji će se tim poslom iskreno i odgovorno baviti. Ova policijska uprava u narednih šest meseci može to da ostvari, istakao je Stefanović i dodao da ostaje obećanje da će ponovo doći u posetu koja će obuhvatiti sve policijske stanice koje pripadaju ovoj Policijskoj upravi.

Ministar_1

Nakon konferencije za medije održana je javna tribini na temu “Bezbednost građana” koju je otvorio Bane Spasović u požarevačkom Centru za kulturu. Pored ministra dr Nebojše Stefanovića, tribinu su prisustvovali direktor policije Milorad Veljović, savetnica ministra Tanja Santrač, Zoran Alimpić, načelnik Uprave policije, Vladimir Rebić, načelnik Saobraćajne uprave, kao i predstavnici požarevačke Policijske uprave i lokalne samouprave.

Ministar_3

Što se tiče bezbednosnog stanja na teriotriji Braničevskog okruga i grada Požarevca, Stefanović je rekao da je stanje stabilno, da nema značajnijeg narušavanja javnog reda i mira, kao i da nema bilo kakvih ozbiljnijih pretnji organizovanih kriminalnih grupa, koje bi uznemirili građane.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter