Почетак » Актуелно » О Граду
 

Министар Стефановић: Грађани немају разлога за бригу

Безбедносна ситуација у округу стабилна

Грађани немају разлога за бригу пошто је безбедносна ситуација у Браничевском управном округу стабилна – тако би сажето могао да се искаже резиме посете Пожаревцу Министра унутрашњих послова у Влади Републике Србије др Небојше Стефановића са сарадницима. Поред потпредседника Скупштине Србије Верољуба Арсића, домаћини и организатори ове посете били су председник Скупштине града Пожаревца Бане Спасовић и начелник Полицијске управе Пожаревац Саша Митровић, са њиховим сарадницима.

Ministar_2

Након посете ПУ Пожаревац министар Стефановић је изјавио да је задовољан стањем које је видео и да до краја године очекује још боље резилтате. Он је још подвукао да је безбедносно стање у Браничевском округу стабилно.

Обраћајући се јавност на конференцији за медије у Градском здању др Небојша Стефановић је изјавио:

-Задовољан сам оним стањем које сам видео. Начелнику и људима из Полицијске управе  Пожаревца рекао сам да очекујем од њих до краја године још боље резултате, значајније сузбијање криминала и да покажу да полиција у заједници није само нешто што се само пише на папиру, да није само појам који треба неко да изговори већ прилика да полицајци буду више са грађанима, да грађани имају поверења да су то полицајци који ће поступити по њиховим пријавама и који ће се тим послом искрено и одговорно бавити. Ова полицијска управа у наредних шест месеци може то да оствари, истакао је Стефановић и додао да остаје обећање да ће поново доћи у посету која ће обухватити све полицијске станице које припадају овој Полицијској управи.

Ministar_1

Након конференције за медије одржана је јавна трибини на тему “Безбедност грађана” коју је отворио Бане Спасовић у пожаревачком Центру за културу. Поред министра др Небојше Стефановића, трибину су присуствовали директор полиције Милорад Вељовић, саветница министра Тања Сантрач, Зоран Алимпић, начелник Управе полиције, Владимир Ребић, начелник Саобраћајне управе, као и представници пожаревачке Полицијске управе и локалне самоуправе.

Ministar_3

Што се тиче безбедносног стања на териотрији Браничевског округа и града Пожаревца, Стефановић је рекао да је стање стабилно, да нема значајнијег нарушавања јавног реда и мира, као и да нема било каквих озбиљнијих претњи организованих криминалних група, које би узнемирили грађане.

Подели са другима: Facebook Twitter