Početak » Aktuelno
 

Ministar Vulin posetio požarevačku kasarnu

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković posetili su Centar za obuku kopnene vojske u Požarevcu.

Pored pripadnika vojske u kasarni general Pavle Jurišić Šturm sačekao ih je i gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović.

Nakon sastanka između ministra Vulina, načelnika Generalštaba generala Dikovića i gradonačelnika Spasovića, obišli su spomen sobu u Klubu vojske.

Nakon obilaska memorijalne sobe pripadnici vojske na služenju vojnog roka i obuci u Požarevcu su izveli niz pokaznih vežbi u kojima su učestvovali rodovi pešadije, mehanizovanih jedinica a prikazana je i vežba obezbeđivanja visokih vojnih zvaničnika. Izviđači su prikazali hranu i način pripremanja hrane u prirodi.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom izjavio za medije da lokalna samouprava pomaže vojsku koliko god može i da je saradnja između Vojske Srbije i grada odlična. Vojska Srbije je za nas svetinja rekao je Spasović i dodao je da povodom nedavnih nemilih događaja kada su navodno pripadnici vojske udaljeni iz jednog ugostiteljskog objekta ne sme biti nikakve diskriminacije u Požarevcu a pogotovo ne pripadnika Vojske Srbije.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izjavio je da je zadovoljan onim što je video i da je obuka na vrlo visokom nivou. On je rekao da će rezultati štednje koji su bili, biti vidljivi sledeće godine u znatnom poboljšanju materijalnog statusa pripadnika vojske i rešavanju stambenog pitanja pripadnika vojske.

Ministar Aleksandar Vulin rekao je ovom prilikom da je vojska uvek bila uz narod i da će tako biti i ubuduće. On je takođe bio zadovoljan viđenim u požarevačkoj kasarni i najavio je da će obuka u narednom periodu biti još poboljšana. Vulin je još rekao da je formiran Savet za masovnu gradnju i rešavanje stambenog pitanja za vojnike. Ovo je urađeno na inicijativu vrhovnog komadanta predsednika države Aleksandra Vučića a predsedavajući tom telu biće premijerka Ana Brnabić.

Ministar Vulin, načelnik Generalštaba general Diković i gradonačelnik Spasović obišli su i renoviranu fiskulturnu salu čiju su rekonstrukciju pomogli gradovi Požarevac i Smederevo.

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter