Почетак » Актуелно
 

Министар Вулин посетио пожаревачку касарну

Министар одбране у Влади Републике Србије, Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић посетили су Центар за обуку копнене војске у Пожаревцу.

Поред припадника војске у касарни генерал Павле Јуришић Штурм сачекао их је и градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић.

Након састанка између министра Вулина, начелника Генералштаба генерала Диковића и градоначелника Спасовића, обишли су спомен собу у Клубу војске.

Након обиласка меморијалне собе припадници војске на служењу војног рока и обуци у Пожаревцу су извели низ показних вежби у којима су учествовали родови пешадије, механизованих јединица а приказана је и вежба обезбеђивања високих војних званичника. Извиђачи су приказали храну и начин припремања хране у природи.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом изјавио за медије да локална самоуправа помаже војску колико год може и да је сарадња између Војске Србије и града одлична. Војска Србије је за нас светиња рекао је Спасовић и додао је да поводом недавних немилих догађаја када су наводно припадници војске удаљени из једног угоститељског објекта не сме бити никакве дискриминације у Пожаревцу а поготово не припадника Војске Србије.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић изјавио је да је задовољан оним што је видео и да је обука на врло високом нивоу. Он је рекао да ће резултати штедње који су били, бити видљиви следеће године у знатном побољшању материјалног статуса припадника војске и решавању стамбеног питања припадника војске.

Министар Александар Вулин рекао је овом приликом да је војска увек била уз народ и да ће тако бити и убудуће. Он је такође био задовољан виђеним у пожаревачкој касарни и најавио је да ће обука у наредном периоду бити још побољшана. Вулин је још рекао да је формиран Савет за масовну градњу и решавање стамбеног питања за војнике. Ово је урађено на иницијативу врховног комаданта председника државе Александра Вучића а председавајући том телу биће премијерка Ана Брнабић.

Министар Вулин, начелник Генералштаба генерал Диковић и градоначелник Спасовић обишли су и реновирану фискултурну салу чију су реконструкцију помогли градови Пожаревац и Смедерево.

 

Подели са другима: Facebook Twitter